BEKSTVO IZ PAKLA: Student Suad Dacić spasen iz Jemena, leti ka Rusiji
Foto: Beta Ap

Živ i zdrav

BEKSTVO IZ PAKLA: Student Suad Dacić spasen iz Jemena, leti ka Rusiji

Društvo -
On se ranije tokom dana javio porodici i rekao im da čeka ukrcavanje u jedan od dva aviona koje je Rusija poslala u Sanu kako bi evakuisala svoje državljane iz Jemena u kojem bukti građanski rat

SJENICA - Suad Dacić, student iz sjeničkog sela Cetanoviće, izvučen je iz ratom zahvaćenog Jemena i od 20 sati večeras nalazi se na sigurnom. Ovo je Kuriru, večeras oko 21 sati potvrđeno iz porodice studenta iz ovog sjeničkog sela.

- Suad je poslao kratku poruku sestri da se nalazi u gradu Džida u Saudijskoj Arabiji, i da će iz tog grada najverovatnije tokom večeri avionom poleteti prema nekom od ruskih gradova - rečeno nam je iz porodice.

Dacići iz Cetojevića, otac Faruk, majka Hankija posle dana brige i nespavanja odahnuli su posle vesti da im je sin na sigurnom. Inače, Suad je pre dva dana uputio apel, molbu srpskim vlastima da mu pomognu u izvlačenju iz Sane, gde je studirao. Apel i molbu vlastima ovih dana ponovio je i njegov otac Faruk.

On se ranije tokom dana javio porodici i rekao im da čeka ukrcavanje u jedan od dva aviona koje je Rusija poslala u Sanu kako bi evakuisala svoje državljane.

Nakon toga, on se javio i iz Džibutija gde je avion sleteo kako bi dopunio gorivo pre nastavka leta ka prestonici Rusije. Još uvek nema informacija da li je i kakvu ulogu u evakuaciji Dacića iz Sane imalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Suad Dacić je u Sani pohađao Fakultet za islamske studije, a pre toga je u Novom Pazaru završio Medresu IZ u Srbiji.

U Jemenu bukti građanski rat između šiitskih pobunjenika i vojske Jemena. Pre desetak dana u sukob se uključila i koalicija arapskih zemalja, na čelu sa Saudijskom Arabijom, koja bombarduje položaje šiitskih pobunjenika kako bi sprečili njihovu ofanzivu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja