KINESKI PREMIJER LI ĆIANG ČESTITAO VUČEVIĆU "Strateško partnerstvo funkcioniše na visokom nivou"
Foto: AP Andy Wong

KINESKI PREMIJER LI ĆIANG ČESTITAO VUČEVIĆU "Strateško partnerstvo funkcioniše na visokom nivou"

Politika -

Strateško partnerstvo Kine i Srbije, pod strateškim vođstvom šefova država dve zemlje, funkcioniše na visokom nivou, poručio je kineski premijer Li Ćiang u čestitki novom predsedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću.

Premijer Kine Li Ćiang uputio je u četvrtak čestitku Milošu Vučeviću povodom stupanja na dužnost premijera Srbije, prenosi kineska televizija CGTN.

Li je u poruci naveo da, pod strateškim vođstvom šefova država dve zemlje, sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije funkcioniše na visokom nivou.

Dve strane su radile zajedno na ostvarenju niza značajnih rezultata u ekonomiji i trgovini, investicijama u industriji i izgradnji infrastrukture, i produbili saradnju u novim oblastima, kao što su naučne i tehnološke inovacije, digitalna ekonomija i zelena tranzicija, podstičući razvoj dve zemlje i donoseći opipljive koristi za oba naroda, ocenio je kineski premijer.

Li je istakao da je spreman da sarađuje sa Vučevićem na primeni važnog konsenzusa koji su postigli šefovi dve države, produbljivanju obostrano korisne saradnje, i na pomoći da se odnosi Kine i Srbije dovedu na novi nivo u novoj eri.

Skupština Srbije izglasala je juče novu Vladu Srbije, s premijerom Milošem Vučevićem na čelu.

Nova vlada ima 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

01:03

U Pekingu održan kineski razvojni forum

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track