RHMZ IZDAO UPOZORENJE Nad Srbijom se nadvili kišni oblaci: Večeras će grmeti i pljuštati u OVIM DELOVIMA! Ni Beograd neće zaobići
Foto: Zorana Jevtić

RHMZ IZDAO UPOZORENJE Nad Srbijom se nadvili kišni oblaci: Večeras će grmeti i pljuštati u OVIM DELOVIMA! Ni Beograd neće zaobići

Društvo -

U toku večeri, veći deo Srbije će biti oblačan, s kišom slabog do umerenog intenziteta, dok se u Banatu očekuje i izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, javio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na području Beograda i okoline povremeno će padati slaba kiša.

Za sutra se prognozira pretežno oblačno vreme, sa mestimičnom kišom i lokalnim pljuskovima, posebno na istoku i jugu zemlje, gde će ponegde biti praćeni i grmljavinom.

RHMZ
foto: RHMZ Printscreen

Tokom poslepodneva očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 17 do 24 stepena Celzijusa.

U nedelju na Vaskrs se očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima.

Ponovo će biti toplije, sa temperaturama u većini mesta oko 25 stepeni Celzijusa.

Upaljen žuti meteo alarm

U Srbiji je trenutno na snazi žuti meteo alarm zbog kiše, a u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM upaljeno je upozorenje i zbog grmljavine.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track