(FOTO) VULIN I GAŠIĆ U PREŠEVU: Kolektivni centar za migrante uskoro počinje s radom
Foto: Tanjug/irfan Ličina

Mobilne ekipe lekara na terenu

(FOTO) VULIN I GAŠIĆ U PREŠEVU: Kolektivni centar za migrante uskoro počinje s radom

Društvo -
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izjavio je da očekuje da će taj kolektivni centar za dva do tri dana biti u potpunosti spreman da primi do 300 izbeglica koje svakodnevno prištižu
1 / 12 Foto: Tanjug/irfan Ličina

PREŠEVO - Kolektivni centar namenjen migrantima u Preševu uskoro će biti spreman za prihvat tih ljudi, najavili su danas ministri Aleksandar Vulin i Bratislav Gašić koji su obišli taj objektat.

Ministri su, tokom boravka u Preševu razgovarali sa migranima iz Sirije, Avganistana, Eritreje i drugih zemalja, kojima je Srbija usputna stanica do država Evropske unije.

Vulin, koji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izjavio je da očekuje da će taj kolektivni centar za dva do tri dana biti u potpunosti spreman da primi do 300 izbeglica koje svakodnevno prištižu.

Ministar odbrane Gašić poručio je da je Vojska Srbije, kao i uvek, na raspolaganju građanima i lokalnoj zajednici, napomenuvši da se tu nalaze i mobilne ekipe vojnih lekara.

Ministri su razgovarali sa migrantima koji u blizini policijske stanice čekaju odgovarajuća dokumenta.

Kolektivni centar će biti formiran u jednoj od poslovnih zgrada koja bi trebalo da bude prilagođena za privremeni smeštaj tih migranata.

Taj objekat - Upravna zgrada sa restoranom Preduzeća za obradu duvana u Preševu je u sastavu Duvanske industrije Vranje i biće prilagođena za prihvat i privremeni smeštaj migranata koji ulaze na teritoriju Srbije .

Od 22. juna u Preševu su pripadnici niške Vojne bolnice organizovala punkt za trijažu i hitnu medicinsku pomoć. Prvi migranti na graničnom prelazu Preševo koji su tražili azil registrovani su još 2009. godine, ali tada su to bili pojedinačni slučajevi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track