GRADONAČELNIK PAZARA: Ekstremisti ni četnici nam ne trebaju, ovde neće šetati!
Foto: Fonet

Četnici najavili šetnju, navijači pozvali na sprečavanje

GRADONAČELNIK PAZARA: Ekstremisti ni četnici nam ne trebaju, ovde neće šetati!

Društvo -
Poziv Ekstrema usledio je pošto su krajem septembra pripadnici Četničkog pokreta najavili da će 23. oktobra u Petrovoj crkvi prisustvovati parastosu Srbima

NOVI PAZAR – Navijačka grupa ’’Ekstremi’’ iz Novog Pazara pozvala je ’’sve sposobne Bošnjake i muslimane starosti od 15 do 45 godina da se okupe u centru grada kako bi sprečili pohod na Pazar", kako su rekli, "pijanih pripadnika četničko fašističke organizacije’’.

Ovaj poziv ’’Ekstrema’’ usledio je pošto su krajem septembra pripadnici Četničkog pokreta najavili da će 23. oktobra u Petrovoj crkvi prisustvovati parastosu Srbima koji su izginuli u borbama za oslobodjenje od turskog ropstva a da će zatim proštetati od opštine Novi Pazar.

Podsetimo, najava četnika usledila je pošto su Pazarom šetali uniformisani sledebenici muftije Zukorlića.

Iz ’’Ekstrema’’ su uz poziv sposobnim muškarcima da se okupe i da ’’brane grad’’, ’’upozorili i roditelje na ozbiljnost situacije’’.

- Molimo roditelje da zbog ozbiljnosti situacije svoju decu 23. nikako ne šalju u školu i upozoravamo naše sestre, pripadnice slabijeg pola da se tog dana što manje zadržavaju na ulicama – saopštili su juče ’’Ekstremi’’.

Novopazarski sajtovi, uz ’’nezvanične informacije da je ’’doček’’ četnicima spreman, javljaju i da se četnički komandant, čije ime ne objavljuju, vratio sa ratišta u Ukrajini, i da ga je na Beogradskom aerodromu dočekala BIA koja ga je salušavala pet sati a zatim pustila. Većina Pazaraca, koliko se juče moglo čuti, ne veruje da će se ljudi sa četničkim obeležjima pojaviti i blizu grada i smatraju da nema potrebe da se podižu tenzije.

Mahmutović: Ne očekujem šetnju!

- Ne očekujemo nikakav dolazak i apelujemo i na gradjane Novog Pazara da se ne samoorganizuju jer grad Novi Pazar je grad suživota i tolerancije Bošnjaka i Srba. Nama ekstremisti, posebno ne četnički pokret, ne trebaju u gradu i ne očekujemo uopšte da će do tog skupa doći – rekao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, dodajući da je razgovarao sa rukovodiocima PU Novi Pazar i da za sada nikakav skup nije najavljen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track