JAVIO SE ČOVEK KOJI JE OTKRIO ISTINU O SREBRENICI: Švajcarac se oglasio 4 meseca posle nestanka!
Foto: Facebook

Nestao 17. juna

JAVIO SE ČOVEK KOJI JE OTKRIO ISTINU O SREBRENICI: Švajcarac se oglasio 4 meseca posle nestanka!

Društvo -
Izbacili su me jutros brutalno iz bazelskog zatvora.Čujemo se malo kasnije, odoh na prvu kafu posle skoro 16 nedelja, napisao je Dorin, koji je nestao 17. juna iz svog stana u Bazelu, pod još nerazjašnjenim okolnostima

BEOGRAD - Autor i novinar srpskog porekla Aleksander Dorin, poznat po brojnim studijama koje pobijaju zvaničnu verziju o događajima u Srebrenici iz 1995. godine - da je Vojska RS ubila 7.000 civila, javio se posle skoro četiri meseca od kako je nestao.

Naime, on je odveden iz svog stana u Bazelu 17. juna pod još nerazjašnjenim okolnostima. Mesto gde je živeo je opustošeno - izvađen je parket, potpuno rastureni štokovi od vrata, demoliran nameštaj.

Dorin se oglasio na svom Fejsbuk profilu, navodeći da se vratio iz zatvora u Bazelu.

"Dragi prijatelji, posle dužeg "poslovnog putovanja" sam stigao konačno nazad. Izbacili su me jutros brutalno iz bazelskog zatvora. Živela istina i sloboda, smrt fašistima i neprijateljima. Čujemo se malo kasnije, odoh na prvu kafu posle skoro 16 nedelja", napisao je Dorin.

Inače, pravo ime Aleksandera Dorina, koji živi u Bazelu i poseduje švajcarsko državljanstvo, jeste Boris Krljić. On je poznat po tome što je u svojoj knjizi negirao masakr u Srebrenici, tvrdeći da nije tačno da je ubijeno između 7.000 i 8.000 ljudi, već da je stradalo oko 2.000 vojnika armije BiH. Ubistva civila, kako tvrdi, nije bilo.Dorin je u januaru 2014. izjavio i da je Zoran Jovanović, koautor njegove poslednje knjige o Srebrenici, umro 13. jula 2013, samo desetak časova pošto mu je javio da je uspeo da otkupi dva snimka koja u znatnoj meri ruše mit o Srebrenici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track