KONKURISALA ZA POSAO NA 70 ADRESA: Direktor marketinga mi je nudio vatanje!

Tragala za poslom, dobila tri odgovora

KONKURISALA ZA POSAO NA 70 ADRESA: Direktor marketinga mi je nudio vatanje!

Društvo -
Posle tri meseca slanja biografije, novinarku su dočekale rečenice: „Nismo zainteresovani“, „Razgovaraćemo za platu od 20.000 dinara“ i „Malo hvatanja za nogu“
1 / 3

BEOGRAD - Poštovani, tražim posao, u prilogu je moj CV. Ja sam specijalni pedagog, imam 25 godina, diplomirala sam na Defektološkom fakultetu 2013, nemam radno iskustvo u profesiji, osim volontiranja i prakse.Tako je u kratkim crtama izgledala prijava za posao novinarke Kurira koju je poslala na 70 adresa. Predškolskim ustanovama, privatnim vrtićima, Prihvatilištu za decu, centrima za socijalni rad, bolnici za bolesti zavisnosti, domovima za decu bez roditeljskog staranja, pa i marketinškim agencijama.Da li je našla posao - ni blizu! Dobila je samo tri odgovora koja su jednom rečju jeziva.Posle pet u kafanuPozvali su me iz marketinške agencije koja se nalazi u širem centru grada, u stanu koji je adaptiran u poslovni prostor, a sekretarice su doterane mlade devojke. Ulazim kod direktora marketinga.- Što lepo izgledate! To je najvažnije. Pusti diplomu, to može da ima svaka štreberka, bitno je da si lepotica! Odmah počinješ da radiš, ali pod određenim uslovima - bez blama je otpočeo gospodin star oko 45 godina, doteran, namirisan, u odelu i sa kravatom.- Kakvim uslovima - pitam.- Ovde radiš do pet. Posle toga kafana! - ispali on.- Moji prijatelji, ja, klijenti, zezanje, klopa, muzika, a i lova... Niko te neće napadati ako nećeš, ali da te malo uhvati za nogu i zagrli, to moraš. To ti je poslovna ljubaznost, da klijentima bude lepo - kaže on.

Redovi za razgovorPravim se da nisam zgrožena, pa pitam: „Kolika mi je plata?“- Kako se pokažeš. Od 200 evra, pa do 2.000 evra. Od tebe zavisi. Razmisli, pa javi. Samo požuri, do vikenda, veliko mi je interesovanje, devojke ubijaju za ovaj posao - reče on, a u tom trenutku mu zazvoni telefon. Rukom mi pokaza da izađem.Kod sekretarice u mrežastim čarapama napravljen je red, tri nove devojke. Čekaju na direktora za razgovor za posao.

Neko se ipak javioHVALA NA INTERESOVANJUIz jednog beogradskog vrtića su mi odgovorili u roku od sedam dana. Jeste da je odgovor bio negativan, ali su me makar udostojili odgovora.- Hvala vam na interesovanju, ali nismo zainteresovani - glasio je mejl koji su mi poslali.Bar je neko nešto napisao i učinio da nemam osećaj da šaljem mejlove fantomskim nepostojećim ustanovama.

Privatni vrtićDOĐITE NA RAZGOVOR, PA DA VIDIMOPosle mesec dana slanja mejlova, prestala sam bilo šta da očekujem, jer povratne mejlove nisam dobijala. Kad ono, zove me sekretarica jednog privatnog vrtića sa Vidikovca.- Tražimo vaspitačicu na određeno vreme dok se koleginica u junu ne vrati sa porodiljskog. Dođite na razgovor, pa ćemo da vidimo. Plata je 20.000, radno vreme od šest do 14 sati, nedelja je slobodna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track