LONČAR: Nema dokaza da su vakcine štetne, i moje dete se redovno vakciniše
Foto: Fonet

Našli smo se usred rata lobija

LONČAR: Nema dokaza da su vakcine štetne, i moje dete se redovno vakciniše

Društvo -
Nijedan lekar imenom i prezimenom to ne tvrdi. Imamo neke koji se predstavljaju lekari, ali je utvrđeno da nemaju lekarsku licencu, rekao je ministar

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je da do sada nijedan lekar imenom i prezimenom nije uzeo učešće u antivakcinalnoj kampanji. "Imamo neke koji se predstavljaju lekari, ali je utvrđeno da nemaju lekarsku licencu", rekao je Lončar, dodajući da se sada vodi debata sa društvenim mrežama za koje se ne zna ko stoji iza njih.

Lončar je istakao da, kao hirurg, ne želi da priča o vakcinaciji, ali je juče zbog toga sazvao Odbor za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije i okupio najeminentnije stručnjake kako bi čuli različita mišljenja, ali nije se čula nijedna činjenica protiv vakcinacije, već samo u prilog.

"Mislim da je onda ljudima apsolutno jasno o čemu se radi... Sad, da mi učestvujemo u nekim ratovima lobija, antivakcionih, farmaceutskih... Razmislite, ako se neko ne vakčinise, ako se neko razboli koliko to lečenje košta", upitao je Lončar. On je dodao da lečenje u slučaju da neko oboli košta 50 puta više nego što košta vakcina.

Lončar je istakao da se i njegovo dete redovno vakciniše i da će to tako ostati. “Mi nemamo pravo da nekom zabranimo da ne boluje od neke bolesti od koje ne treba da boluje ako se vakciniše“, poručio je Lončar. On je rekao da Ministarstvo zdravlja ozbiljno shvata sve navode i prati parametre,ali ne može da reaguje na "rekla-kazala".

Lončar je napomenuo da će Odbor za zdravlje i porodicu zbog toga zasedati minimum jedno mesečno u najjacem sastavu, a ukoliko bude potrebno, dovodiće i stručnjake iz inostranstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track