Mihajlović:Stop za “fantomske šlep službe” na Koridoru 10
Foto: Mladen Radulović

Mihajlović:Stop za “fantomske šlep službe” na Koridoru 10

Društvo -

BEOGRAD- Auto-moto savez Srbije (AMSS) biće jedini ovlašćen da do kraja letnje sezone uklanja vozila sa Koridora 10 koja se zaustave usled nezgoda i kvarova, odluka je koja je dogovorena na hitnom sastanku koji je inicirala potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, a koja bi trebala da spreči pojavljivanje "fantomskih šlep službi“ na srpskim autoputevima.

Sastanak je organizovano povodom upozorenja Auto-moto saveza Nemačke (ADAC) na pojavu lažnih šlep službi u Srbiji, saopšteno je iz kabineta Mihajlović, koja je ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture.

Na sastanku je, kako je rekla Mihajlović, dogovoreno da AMSS do kraja turističke sezone besplatno uklanja sva vozila koja se pokvare ili dožive nezodu do prvog isključenja sa autoputa, nakon čega vlasnici vozila mogu koristiti usluge bilo kog drugog.

"Kako su me uverili čelnici AMS S, time će biti sprečeno pojavljivanje 'fantomskih šlep službi' koje pljačkaju strane putnike na Koridoru 10", kaže Mihajlović.Mihajlović je naglasila i da insistira na utvrđivanju svih činjenica o oštećenim vozačima koji su imali neprijatnosti u Srbiji.

Najavljuje da će njeno ministarstvo zbog upozorenja nemačkog Auto-moto saveza zatražiti podatke od Saveznog ministarstva saobraćaja i digitalne infrastrukture Nemačke i od ADAC o tačnom broju i identitetu njihovih oštećenih vozača na Koridoru 10.

Ističe da će to uraditi, jer Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije nema nijednu prijavu oštećnih vozača, a da će na osnovu podataka iz Nemačke MUP Srbije moći da goni odgovorne u Srbiji.

"Koridor 10 je vrlo značajan da Srbiju tako da nećemo dopustiti da bilo ko ovu najznačajniju saobraćajnicu u našoj zemlji koristi za lične interese", istakla je Mihajlović.

Koridor 10 je, kako je napomenula, od vitalnog interesa za Srbiju i Vladu Srbije, budući da je prošle godine zabaležen rast od dva miliona vozila u prolasku kroz Srbiju.

Mihajlović poručuje da će država učiniti sve da putnici koji idu Koridorom 10 od Horgoša do Preševa nemaju nikakvih problema, jer tako povećavamo prihode od putarina.Sastanku su pristuvovali predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, JP "Putevi Srbije" i AMS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track