MUP: Neutemeljene optužbe pokreta Dveri
Foto: Kurir Arhiva

Reagovanje

MUP: Neutemeljene optužbe pokreta Dveri

Društvo -

MUP Srbije večeras se oglasio povodom navoda pokreta Dveri o "zloupotrebi policijskih ovlašćenja" i negirao te informacije.

- Optužbe i neistine koje je izneo pokret Dveri o navodnoj zloupotrebi policijskih ovlašćenja i onemogućavanja delovanja njihovog pokreta, potpuno su neistinite i neutemeljene. Policijski službenici su uočili jedan broj lica kako lepe plakate na jednoj zgradi na Vračaru i pristupili su utvrđivanju identiteta istih na osnovu svojih ovlašćenja i Zakona o policiji. Tom prilikom ustanovili su da je jedan od prisutnih i Narodni poslanik Srđan Nogo - navodi MUP.

Napominjemo, saopšteno je, da policajci nisu primenili ni jednu radnju mimo svojih zakonskih ovlašćenja.

- Koliko su iznete tvrdnje konfuzne i neistinite, govori upravo saopštenje Dveri, jer se u jednom delu navodi broj značke policijskog službenika, a potom tvrde kako su policijski službenici odbili da daju broj značke. Naglašavamo da svi policijski službenici poseduju značke na svojim košuljama i brojeve koji su jasno istaknuti. Omalovažavanje policijskih službenika i nagađanja o mogućoj nezakonitosti i neprofesionalnosti, da na licu mesta, kako kažu, nije bio narodni poslanik, predstavlja pokušaj diskreditovanja MUP-a Srbije i časne policijske profesije. Pokušaj da u svom saopštenju zloupotrebe ime ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića pokazuje da ne razumeju kako funkcioniše rad policije, odnosno zakonom zagarantovano postupanje policijskih službenika. Neistine koje su iznete predstavljaju pokušaj pritiska Dveri na MUP, instituciju koja pripada svim građanima Srbije i koja svakodnevno brine o njihovoj bezbednosti i sigurnosti - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track