NOVO NAOBLAČENJE DONOSI NEPOGODE: Spremite se, uveče stižu PLJUSKOVI I GRMLJAVINA
Foto: Fonet Oktobar 2013

Vremenska prognoza

NOVO NAOBLAČENJE DONOSI NEPOGODE: Spremite se, uveče stižu PLJUSKOVI I GRMLJAVINA

Društvo -

U Srbiji će ujutro ponegde po kotlinama biti kratkotrajna magla, a u toku dana umereno do znatno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U košavskom području tokom dana očekuje se slabljenje jugoistočnog vetra, a uveče i u toku noći ponovo pojačanje, naročito na jugu Banata, gde će udari dostizati olujnu jačinu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U ostalim krajevima duvaće slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 8 do 14, najviša od 13 stepeni u Timockoj Krajini, do 20 stepeni na jugu i zapadu Srbije.

U Beogradu će danas biti umereno do znatno oblačno, povremeno s kišom. Moguć je i kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. U toku dana vetar uglavnom slab, promenljivog smera, a uveče i noću jugoistočni, u pojačanju.

Najniža temperatura oko 12, a najviša oko 17 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, u ponedeljak biti hladnije, ujutro i pre podne pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom, od sredine dana prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U utorak postepeno naoblačenje, posle podne na jugozapadu, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima povremeno kisa. U Podunavlju, Pomoravlju i Banatu duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Od srede promenljivo s čestom pojavom kiše. Košava u slabljenju. Temperatura malo ispod proseka, maksimalne vrednosti od 13 do 17 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track