PETNICA: Raspisan konkurs za naučne programe za 2015. godinu
Foto: Beta

Prijave do 7. decembra

PETNICA: Raspisan konkurs za naučne programe za 2015. godinu

Društvo -
Kandidati ne moraju imati najbolje ocene, ili biti takmičari, ali ako vole nauku, i već sami pokušavaju naukom da se bave kod kuće, onda je Petnica za njih pravo mesto

BEOGRAD - Istraživačka stanica "Petnica", koja radi s mladim talentima, raspisala je konkurs za prijavljivanje za njene programe 2015. godine.

Danas je saopšteno da do 7. decembra mogu da se prijave srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zainteresovani za naučno-obrazovni program u Petnici. Najavljeni su programi astronomije, fizike, elektornike, računarstva, matematike, biologije, hemije, geologije, medicine, sociologije, antropologije, psihologije, istorije, lingvistike, arheologije, grafički dizajn.

Kandidati za njene programe, saopštila je Istraživačka stanica, "ne moraju imati najbolje ocene, ili biti takmičari, ali ako vole nauku, i već sami pokušavaju naukom da se bave kod kuće, onda je Petnica za njih pravo mesto". "Dovoljno je da nam svoja interesovanja i dosadašnje aktivnosti dobro predstave i istaknu se među svim ostalim prijavljenim kandidatima, i postaće polaznici naših programa", piše u saopštenju.

Nakon procesa izbora, više od 1.000 srednjoškolaca će iduće godine imati priliku da svoje prve korake u nauci učini uz pomoć najsavremenije opreme u Petnici, a s njima će raditi najbolji mladi naučnici iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji.

Obrazac prijave i uslovi su na http://www.petnica.rs/. Istraživačka stanica Petnica već 33 godine radi na obrazovanju mladih koje zanimaju prirodne, društvene i tehničke nauke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track