(VIDEO) SRPSKI DEČAK TEK PRISTIGAO IZ TUNISA: Još me boli glava od pucnjave!

Stigli turisti

(VIDEO) SRPSKI DEČAK TEK PRISTIGAO IZ TUNISA: Još me boli glava od pucnjave!

Društvo -
To je šok koji ne može da se opiše rečima. Teroristi su izašli iz čamca i samo bezočno počeli da ubijaju ljude, kaže Veroljub Dugalić, predsednik Udruženja banaka Srbije koji je bio kraj krvave plaže

BEOGRAD - "Letovanje je bilo lepo, ali mene još boli glava od pucnjave", požalio se dečak Aleksej (7) koji je s mamom i bakom upravo stigao iz Tunisa specijalnim avionom koji je Vlada Srbije poslala po srpske turiste koji su želeli da prekinu letovanje u Tunisu posle terorističkog napada u petak u letovalištu Susu.

Među putnicima bio je i Veroljub Dugalić, predsednik Udruženja banaka Srbije, koji je u trenutku kad se dešavao masakr, bio u vodi na svega nekoliko desetina metara od mesta zločina.

"To je šok koji ne može da se opiše rečima. Teroristi su izašli iz čamca i samo bezočno počeli da ubijaju ljude", kaže on.

Jelena Stojanović, Aleksejeva majka, kaže da i dalje ne može da poveruje u tragediju koja se dogodila.

"Sedela sam u bašti hotela koji se nalazi odmah pored hotela u kojem se desio zločin. Odjednom se čulo nešto što je zvučalo kao vatromet, a kad su usledili drugi i treći rafal, shvatili smo da se dešava nešto ozbiljno. Srećna sam što smo izvukli živu glavu", priča ona.

http://www.youtube.com/watch?v=DPnjRYWMOvE

Njen sin Aleksej, koji ima samo sedam godina, u trenutku pucnjave igrao se na 15-tak metara od plaže na kojoj se odvijalo krvoproliće.

"Letovanje je bilo lepo, ali mene još boli glava od pucnjave", kaže mali Aleksej.

"Nemamo preporuku da li da ostanu li ne, čekamo razvoj situacije, kao i druge zemlje, Velika Britanija, Francuska... koje sve imaju dosta turista i one prate situaciju. Znamo iz bezbednih struktura u Tunisu da je situacija stabilizovana i da se stanje normalizuje", kazao je Momčilović novinarima na aerodromu. On je kazao da je Ministarstvo spoljnih poslova odmah po odluci vlade poslalo srpskog ambasadora u Tunisu Nikolu Lukića na mesto dešavanja, gde je obišao sva tri hotela i dva dana bio sa putnicima iz Srbije. Ambasador je smirio situaciju, a turistima je omogućeno da se ukrcaju u avion bez kakvih problema, istakao je Momčilović.

U terorističkom napadu pre dva dana na plaži u letovalištu Sus u Tunisu ubijeno je 37 stranih turista. Niko od srpskih turista nije stradao niti je povređen.

(Miljana Leskovac, foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track