SVEČANI DEFILE I POLAGANJE VENACA: Srpski raketaši proslavili svoj dan
Foto: Čitalac Kurira

Vojska Srbije

SVEČANI DEFILE I POLAGANJE VENACA: Srpski raketaši proslavili svoj dan

Društvo -
BEOGRAD - Svečanim defileom jedinica i polaganjem venaca na spomen-obeležje poginulim pripadnicima jedinice u kasarni „Banjica“ u Beogradu, juče je obeležen 24. novembar – Dan 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva

Svečanosti su prisustvovali izaslanik predsednika Republike Srbije Nedeljko Tenjović, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković sa saradnicima, pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Duško Žarković, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, komandanti jedinica i ustanova VS i MO, predstavnici lokalne samouprave, penzionsiani pripadnici, prijatelji jedinice i mnogobrojni gosti.

Građani koji su se jutros zatekli u Bulevaru mira sa interesovanjem su pratili pojavu kolone kamiona sa raketama koji su bili postavljeni u kasarni Banjica tokom proslve dana brigade.

Foto: Vojska Srbije
Foto: Vojska Srbije

Na proslavi Dana 250. brigade za PVD jedinici je uručena Zlatna medalja za zasluge, kojom je, za izuzetne zasluge u izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštitu građana Republike Srbije, tu herojsku jedinicu Vojske Srbije odlikovao predsednik Tomislav Nikolić.

– Proteklih nekokliko godina brigada je ostvarila bitan napredak u izgradnji operativnih sposobnosti. Modernizacijom sredstava i sistema produžavamo resurse i povećavamo operativnu sposobnost jedinice. Tri puta smo izveli bojna gađanja u Bugarskoj i rezultati su potvrdili da smo sačuvali kadar. U godini za nama ostvarili smo sve planirane zadatke, neprekidno imamo dežurne snage u sistemu PVO, realizovali smo sve planirane vežbe i kontrolno-trenažna gađanja, učestvovali smo na sajmu naoružanja i vojne opreme, a jubilej 100 godina roda artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD obeležili smo uspešno i kako dolikuje. Koristili smo gotovo svaki nalet avijacije kako bismo održali i podigli nivo obučenosti. I u narednom periodu izvršićemo sve zadatke uvereni da je otadzbina sveta i iznad svega, rekao je brigadni general Sava Milenković.

Nakon dodele stimulativnih mera najboljim pripadnicima brigade u protekloj godini, izvršen je svečani defile jedinica, a zatim su položeni venci na spomen-obeležje poginulim pripadnicima 250. brigade za PVD.

Na kraju, održan je i taktičko-tehnički zbor sredstava i sistema koji se koriste u toj raketnoj jedinici.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track