SVEČANOST U VARŠAVI: Bogoljubu Kariću nagrada za životno delo
Foto: Beta

Priznanje

SVEČANOST U VARŠAVI: Bogoljubu Kariću nagrada za životno delo

Društvo -
Osnivač i vlasnik BK Groupe je jedini privrednik koji je nagrađen za vanredne uspehe u poslovanju na međunarodnom nivou i za razvoj privatnog, porodičnog biznisa

VARŠAVA - Bogoljub Karić, osnivač BK Grupe, primio je nagradu za životno delo od Organizacije grupe zemalja Centralne i Istočne Evrope za investiciona ulaganja uglavnom gradu Poljske, Varšavi.

Bogoljub Karić je jedini privrednik koji je nagrađen za vanredne uspehe u poslovanju na međunarodnom nivou i za razvoj privatnog, porodičnog biznisa, što je dokazaootvarajući prvu privatnu kompaniju u bivšim komunističkim zemljama Jugoslavije i Sovjetskog Saveza.

Članovi žirija koji dolaze iz čitavog regiona podržali su Karića, a konačan glas dao je svetski lider u pružanju usluga iz oblasti finansijske revizije, poreskih isavetodavnih usluga, "Ernest end Jang".

Bogoljub Karić rođen je 1954. godine u bivšoj Jugoslaviji, na Kosovu, u gradu Peći. Porodica Karić bavila se proizvodnjom u zemljama Istočne Evrope još od 1970. godine. Bogoljub Karić je od tada uspeo da izgradi poslovnu imperiju u multimilijardnu korporaciju, poznatu pod nazivom "BK Grupa".

Njegova BK Fondacija bavi se humanitarnom delatnošću u zemljama bivše Jugoslavije, a jedan od njenih osnovnih ciljeva je pomoć deci, izbeglicama, i stipendiranje dece sa ograničenim mogućnostima, kao i studenata.

Bogoljub Karić je 2002. godine osnovao Udruženje preduzetnika i industrijalaca zemalja bivše Jugoslavije, prvu pravu asocijaciju privatnih biznismena bivše Jugoslavije još od vremena Drugog svetskog rata.

Danas BK Grupa zapošljava 30.000 radnika , a građevinska kompanija jedna je od najvećih u Evropi sa vrednošću projekata od 20 milijardi evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track