VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ: Srbija i Švajcarska potpisale sporazum
Foto: Dragana Udovičić

Više letova iz više gradova

VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ: Srbija i Švajcarska potpisale sporazum

Društvo -
Srbija i Švajcarska već imaju jedan sporazum o vazdušnom saobraćaju, koji smo sada doradili i učinili savršenijim, kazala je Mihalovićeva nakon potpisivanja tog dokumenta

BEOGRAD - Srbija i Švajcarska potpisale su danas sporazum o vazdušnom saobraćaju koji treba da omogući intenzivnije i liberalnije odnose u vazdušnom saobraćaju između dve države.

Sporazum su u Vladi Srbije potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ambasador Švajcarske u Srbiji Žan-Danijel Ruh.

"Srbija i Švajcarska već imaju jedan sporazum o vazdušnom saobraćaju, koji smo sada doradili i učinili savršenijim", kazala je Mihalovićeva nakon potpisivanja tog dokumenta.

Ona je precizirala da sporazum znači mogućnost da između dve zemlje bude više letova, da letovi budu omogućeni iz raznih gradova, odnosno omogućava sve vrste dogovora koji ranijim sporazumom nisu bili mogući.

Ambasador Švajcarske Žan-Danijel Ruh kazao je da sporazum omogućava bolju povezanost dve zemlje, imajući u vidu da u Švajcarskoj živi i radi velika srpska dijaspora.

Ruh je podsetio i da trenutno nedeljno između dve zemlje ima oko 20 letova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track