ZAVRŠENE KONSULTACIJE Vučić: Saša Radulović je dobio zasluženu lekciju
Foto: Dragan Kadić

Narodna skupština

ZAVRŠENE KONSULTACIJE Vučić: Saša Radulović je dobio zasluženu lekciju

Politika -

BEOGRAD - Predsednik SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić počeo je danas konsultacije o vladi Srbije. On je posle razgovora sa liderom pokreta Dveri Boškom Obradovićem okončao prvu rundu konsultacija.

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se javnosti nešto posle 19 časova

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da su razgovori o vladi bili dobri, otvoreni, da je govorio sa ljudima drugačijih političkih viđenja i orjentacija i mogao da čuje različite ideje i predloge, od kojih će neke prihvatiti.

Vučić je novinarima u parlamentu, po završetku današnjeg kruga konsultacija o vladi, rekao da su razgovori sa SPS i JS bili dobri i otvoreni, da im se ciljevi u velikoj meri podudaraju i da je dogovoren nastavak razgovora u narednom periodu. Rekao je i da je razgovor sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem bio učtiv i pristojan.

Foto Dragan Kadić
Foto Dragan Kadić

Vučić je rekao da je čuo dosta različitih ideja i predloga. "Neke od njih ću uzeti u razmatranje, neke prihvatiti, neke ne, neke ću uvrstiti u ekspoze, koji je program vlade", rekao je Vučić.

" Sa pokretom Dveri smo imali korektan razgvor. Posebno smo razgovarali o radu poslovnih banaka, natalitetu... Zadovoljan sam diskusijom iako se nismo složili oko nekih ideja, rekao je Vučić.

Lider Srpske napredne stranke i mandatadar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa strankama da je zadovoljan činjenicom da je mogao da svima njima da razgovara, ali da nema danas sastava vlade.

Foto Dragan Kadić
Foto Dragan Kadić

"Danas nemam sastav vlade, ranije sam rekao da se nadam da će da bude do 16. juna, nadam se i dalje, ali moguće je da bude i kasnije. Svakako će biti u zakonskom roku i trudiću se da napravimo najbolju moguću vladu", rekao je Vučić. On je istakao da svakako nije cilj da se taj posao loše uradi.

"Što se tiče nedoumica, imam jednu više. Neka to ostane za moje saradnike". On je naveo da će sutra razgovarati sa manjinskim stranakma, u četvrtak i petak sa predstavnicima svoje stranke, a da će posle toga donositi odluke.

"Najkraće sam razgovarao sa predstavnicima Dosta je bilo, prosto ne bih to komentarisao, kada neko nije ni došao da razgovara, a onda izašao napolje i rekao - drugarice, učiteljice, Perica mi je rekao to i to. Samo on neka plače i kuka, ja sam kao i svaki put govorio istinu, tako sam i njima saopštio istinu u lice", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Rekao je da nije fasciniran nečijim medijskim pristicima, da se nikoga ne plaši i da svakome u lice kaže šta misli o njemu. Kaže da mu je Radulović doneo nešto i spustio ispred sebe, da mu ništa nije dao, a da je on Raduloviću rekao da je "nepristojan, nevaspitan i još neke stvari". "Ali, rekao sam im u oči, njih je bilo dvostruko više, nas dvojica, rekao sam mu sve što mislim o njemu i da nema nikakvu politiku. Mislim da je brzo izleteo napolje", naveo je Vučić.

Dodao je da su se neki borili da se dočepaju skupštinskog restorana, da su postali "ćevap" i "kafe" majstori, da ima mnogo korektnrih ljudi koji drugačije misle, ali da što se Radulovića tiče da je dobio zasluženu lekciju.

Komentarišući uvrede koje je Radulović uputio novinarima, Vučić je rekao da to govori o njegovom vaspitanju i pristojnosti, a da za razliku od njega on novinarima uvek odgovori i omogući im da postave pitanja. "Da sam ja to uradio već bih bio na SNN, a u UN bi se raspravljalo o sankcijama Srbiji", naveo je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track