MLADENOVAČKI NAPREDNJACI POBESNELI ZBOG BELOG: Ne mogu njegovi da nas nazivaju bagrom!
Foto: Nebojša Mandić

Počeo politički rat

MLADENOVAČKI NAPREDNJACI POBESNELI ZBOG BELOG: Ne mogu njegovi da nas nazivaju bagrom!

Politika -

MLADENOVAC - Odbornička grupa SNS u SO Mladenovac izdala je saopštenje u kome se osuđuje ponašanja Vladimira Tripkovića, šefa odborničke grupe Beli-Samo jako u Mladenovcu, i tvrdi da su mnogi simpatizeri, prijatelji i roditelji članova pokreta Beli - Samo Jako vršili vlast u GO Mladenovac upravo u periodu kada su nastale najveće nepravilnosti u radu opštine.

"Nedopustivo je da odbornička grupa "Beli - Samo Jako" i njen šef Vladimir Tripković, kolege odbornike - članove odborničke grupe SNS, nazivaju bagrom, omalovažavaju i potcenjuju. U svojim izlaganjima, odgovornost za sve zatečene, dugogodišenje protivzakonite radnje,Tripković pronalazi u redovima Srpske napredne stranke, pritom zaboravljajući na činjenicu da su mnogi simpatizeri, prijatelji i roditelji članova pokreta "Beli - Samo Jako" vršili vlast u GO Mladenovac upravo u periodu kada su nastale najveće nepravilnosti u radu opštine, navodi se u saopštenju OG SNS Mladenovac.

Mladenovački naprednjaci dalje navode da je SNS od preuzimanja odgovornosti za funkcionisanje opštine, "odgovornim i savesnim ponašanjem i uspostavljanjem reda u svim segmentima, otklonila je svaku mogućnost bilo kakvih protivzakonitih radnji, zalažući se, pritom, da svi oni koji su u prethodnom periodu vodili opštinu i javna preduzeća, a koji su se ogrešili o zakone Republike Srbije, budu procesuirani".

U saopštenju se dalje kaže:

"Podsećamo da je JP "DIP Mladenovac" u periodu 2009. - 2010. godine, kada je direktor i pravni zastupnik tog preduzeća bila Snežana Tripković, majka gospodina Tripkovića, potpisalo ugovor o cesiji postajući garant privatnom preduzeću "Sever Elektro" d.o.o. za kredit u vrednosti od 6.000.000 dinara. Uslovi spornog ugovora o izvođenju radova na izgradnji smeštajnog i hiruškog objekta u Azilu za napuštene životinje u Selo Mladenovcu do dan danas nisu ispunjeni, iako je JP "DIP Mladenovac", suprotno ugovoru o cesiji, u više navrata izvršilo plaćanja preduzeću "Sever Elektro" d.o.o. kršeći obaveze iz ugovora.

Ovakav potez tadašnjeg rukovodstva mladenovačke Direkcije, sa prispelim kamatama, građane Mladenovca koštaće 7.500.000 dinara.

U istom periodu, u postupku kontrole namenskog i zakonitog korišćenja sredstava sopstvenih prihoda za period od 1. 1. do 8. 6. 2010. godine, Budžetska inspekcija grada Beograda otkrila je nezakonitosti u poslovanju JP "DIP Mladenovac" i 10. 2. 2011. donela rešenje kojim se nalaže Direkciji da, u cilju otklanjanja nezakonitosti, na račun Izvršenja budžeta grada Beograda uplati iznos od 58.842.618,00 dinara na ime naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Rok za izvršenje bio je 10 dana.

Odbornička grupa Srpske napredne stranke postavlja pitanja:

- Da li je gospodin Vladimir Tripković, koji se zalaže za nestranačko zapošljavanje, do radnog mesta došao putem konkursa ili je tadašnje rukovodstvo opštine aminovalo njegovo zaposlenje kao nagradu gospođi Tripković za "dobro" obavljen posao u JP "DIP Mladenovac"?

- Da li je politički moralno da Tripković, kao šef odborničke grupe "Beli - samo jako" u lokalnoj Skupštini i ušuškani sin gospođe koja je bila rukovodilac najvažnijeg javnog preduzeća i član Veća gradske opštine Mladenovac, konstantnim vređanjem i pozivanjem na odgovornost sadašnje vlasti, bez ikakvih argumenata i dokaza, skreće pažnju sa posledica nezakonitog rada i eventualnog sticanja protivpravne koristi gospođe Tripković?

- Da li je 7,5 miliona dinara moglo da se iskoristi za obnovu bar jednog vrtića, škole ili izgradnju dečijih igrališta", kaže se na kraju saopštenja Odborničke grupe Srpske napredne stranke u SO Mladenovac.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Poznati svim srcem za Belog! Nećete verovati ko je sve podržao Preletačevića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track