MRKONJIĆ OTKRIVA: SPS nikad nije bio jači, Ivica je ozbiljan političar, ali evo zašto je pominjao ostavku
Foto: Dado Đilas

Šta ga je nateralo da razmišlja o

MRKONJIĆ OTKRIVA: SPS nikad nije bio jači, Ivica je ozbiljan političar, ali evo zašto je pominjao ostavku

Politika -

BEOGRAD - Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić izjavio je danas da ta partija nikada nije bila jača, da nema govora da se u stranci razmišlja o promenama vrha stranke, kao i da je saradnja socijalista i naprednjaka izvanredna.

Na pitanje da prokomentariše šta se dešava u stranci jer je Dačić u medijima najavio da razmišlja da ode sa mesta šefa stranke, Mrkonjić je za TV N1 rekao da se ne dešava ništa i da SPS nikada nije bio jači, kao i da je Ivica Dačić ozbiljan političar.

foto: Zorana Jevtić

"Ivica Dačić je jedan sjajan političar, više nije ni mlad... Ovi mladi ljudi s Ružićem, Trivanom treba da se angažuju na državnim poslovima, da se tu dokazuju i da tu imaju izvanrednu perspektivu", rekao je Mrkonjić.

Na pitanje šta je Dačića nateralo da izjavi da razmišlja da donese takvu odluku, on je rekao: "Umor".

Komentarišući raniju izjavu Dačića da je svima kriv i u SPS-u i u koaliciji, naveo je da Dačić nikom u partiji nije kriv i da je saradnja SPS i SNS izvanredna. On je kazao i da je SPS ozbiljna partija i da u stranci postoji manir da se govori ono što se misli.

foto: Marina Lopičić

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije da se verovatno više neće kandidovati za predsednika stranke.

"Mene ne mogu da smene, mogu samo ja da odem, o čemu razmišljam. Verovatno se više neću kandidovati za predsednika partije", rekao je Dačić za današnje izdanje Kurira komentarišući pisanje tog lista da potpredsednik SPS Branko Ružić želi da ga smeni.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track