PRLJAVI DIL SPS I SRS: Žestoko se pljuvali a sad prave koaliciju za Beograd
Foto: Damir Dervišagić

Zakopali ratne sekire zbog fotelja

PRLJAVI DIL SPS I SRS: Žestoko se pljuvali a sad prave koaliciju za Beograd

Politika -

Dačić je za Šešelja govorio da je „bolesnik“, a lider SRS za šefa socijalista da je „pokvareni idiot, govedo i džukela“

SRS, SPS i JS bi, nakon zajedničkog izlaska na izbore u Mionici, zajedno mogli da nastupe i na predstojećem glasanju u Beogradu, saznaje Kurir. Lideri tih stranaka Vojislav Šešelj, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma su takvu mogućnost indirektno najavili minulog vikenda, što je mnoge iznenadilo jer su se SRS i SPS ranije često vređali, a pored toga reč je o dve stranke koje su trenutno u vlasti, dok je jedna u opoziciji.

Šešelj za Kurir kaže da je spreman za koaliciju i van Mionice, ali dodaje da zasad o tome nije razgovarao s Dačićem i Palmom.

- Izbori u Mionici su neka vrsta eksperimenta, tu ćemo videti šta građani misle o ovakvom udruživanju, pa ćemo onda odlučiti šta dalje. U svakom slučaju, mi smo otvoreni za razgovor o koaliciji i kad je reč o beogradskim izborima, ali zasad o tome nije bilo reči - kaže lider SRS. Navodi da nikad neće dozvoliti da „dosmanlije“ dođu opet na vlast, pa bi baš zato bila dobra šira „patriotska koalicija“ za neke sledeće izbore.

Ovakav savez mnoge je podsetio na nekadašnju crveno-crnu koaliciju, ali takođe i na nesuglasice koje su postojale između funkcionera SPS i SRS. Međutim, Dačić u tome ne vidi ništa sporno, jer, kako je rekao, „možda se ponekad nisu slagali, ali sigurno je da nikad nisu bili izdajnici“.

Dačić i Šešelj su se donedavno žestoko svađali. Pre samo dve godine Dačić je govorio za Šešelja da je „bolesnik u svakom smislu“ i „politička prošlost“, a ni vođa radikala nije birao reči kad je govorio o šefu SPS, pa je tako isticao da je reč o „pokvarenom idiotu, govedu i džukeli“.

foto: Fonet

Bojan Klačar

PRINUĐENI NA KOALICIJU

Bojan Klačar iz Cesida ocenjuje da nije realan scenario o zajedničkom nastupu SPS, JS i SRS u Beogradu, ali naglašava da ga ipak ne treba isključiti:

- Ove tri stranke nemaju snažno uporište u Beogradu i „prinuđene“ su na koalicije. One mogu da usisaju mnogo glasova od desnog centra pa do krajnje desnice, čime ozbiljno narušavaju rezultat opozicionih stranaka, poput DSS, Dveri i Narodne stranke, što ide u korist vladajućem SNS.

Kurir / B. K.

Foto: Damir Dervišagić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! EVO ZBOG ČEGA ĆE SE PUTIN UKLJUČITI U PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja