PREGOVARAČKI TIM BEOGRADA PORUČIO PRIŠTINI: Ništa od dijaloga do kraja februara, čekamo izveštaj o ubistvu Ivanovića
Foto: EPA, AP

zastoj u razgovorima

PREGOVARAČKI TIM BEOGRADA PORUČIO PRIŠTINI: Ništa od dijaloga do kraja februara, čekamo izveštaj o ubistvu Ivanovića

Politika -

Pregovarački tim Beograda je demantovao jutrošnju najavu šefa delegacije Kosova u tehničkom delu dijaloga sa Srbijom Avnija Arifija, da će se taj dijalog nastaviti krajem februara.

U pregovaračkom timu Beograda je rečeno da "dijaloga sigurno neće biti krajem februara" jer "još čekamo zapisnike sa uviđaja posle ubistva Olivera Ivanovića" u Kosovskoj Mitrovici polovinom januara.

"Nećemo prihvatiti da dijalog zakazuje Arifi. On je nov u dijalogu, i verovatno ne zna i treba da nauči kako se dijalog zakazuje", rečeno je u pregovaračkom timu Beograda.

Arifi, šef delegacije Kosova u tehničkom delu tog dijaloga je rekao za prištinsku agenciju Telegraf da "tačnog datuma još nema, ali krajem februara će započeti dijalog Kosovo-Srbija". Arifi je na toj dužnosti od polovine januara, a on je i šef kabineta premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Dijalog je posle prekida od skoro dve godine, trebao da se nastavi 16. januara, ali do toga nije došlo pošto je upravo tog dana u severnom delu Mitrovice ubijen lider Građanske inicijative SDP, Oliver Ivanović, te je delegacija Srbije odbila da učestvuje u dijalogu.

Politički deo dijaloga trebalo bi da vode predsednici Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: EPA, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV REKONSTRUKCIJA! EKSKLUZIVNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track