BAHATOST BEZ KRAJA: U Zoraninom ministarstvu bacili 4 miliona da ne bi čekali u redu!
Foto: Dado Đilas, Beta

Još samo da traže da ih nosimo na grbači

BAHATOST BEZ KRAJA: U Zoraninom ministarstvu bacili 4 miliona da ne bi čekali u redu!

Politika -

Građani Srbije platili su sistematski pregled zaposlenima kod ministarke Zorane Mihajlović, koji su već osigurani, jer oni nemaju kad da se vuku po lekarima

Pošto zaposleni u Ministarstvu građevinarstva imaju toliko posla da ne mogu kao svi ostali ljudi da obave sistematski pregled, čitaj čekaju u redu, građani Srbije bili su primorani da im plate sistematski po ubrzanoj proceduri u iznosu od 4.000.000 dinara!Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje vodi Zorana Mihajlović, pravdaju svoju odluku rečima da zaposleni zahvaljujući organizovanom sistematskom manje odsustvuju s posla, kao i da im na taj način dižu svest o sopstvenom zdravlju. Međutim, sve to bi bilo krasno da to podizanje svesti ne moraju da plaćaju građani. Kad se tome doda da ministri na sva usta pričaju o štednji, te tako opravdavaju smanjenje plata i penzija, pitanje je onda preko čije grbače uopšte i ide ta štednja.Uzeli jeftiniju ponuduU reakciji na tekst „Zorana spiskala 4.000.000 na privatne lekare“, koji smo juče objavili, iz ministarstva kažu da je tekst neprofesionalan i tendenciozan i da su javnu nabavku raspisali u skladu sa zakonom. Na konkurs su stigle dve prijave - Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnica Srbije“ po ceni od 4.085.300 dinara sa PDV i Doma zdravlja „Vizim“ po ceni od 3.989.880 dinara za PDV i oni su se odlučili za jeftiniju.- Sve činjenice o tome ko se javio na konkurs i po kojoj ceni prosledili smo i redakciji Kurira nekoliko dana pre objavljivanja teksta. Ali tabloid je namerno obmanuo javnost jer je prećutao da je postojala druga ponuda, skuplja, koja nije prihvaćena - navodi se još u saopštenju.A zašto uopšte zaposleni kod Mihajlovićke, koji su zdravstveno osigurani, moraju da idu na dodatni sistematski o trošku firme? U ministarstvu kažu da se od njihovih zaposlenih traže veliki trud i zalaganje i da zato oni brinu o njihovom zdravlju.Smanjili smo plate- Drugi razlog je prevencija i podizanje svesti o odgovornosti prema sopstvenom zdravlju, jer se na ovaj način umnogome smanjuju troškovi eventualnih lečenja. Sistematski pregled završava se za jedan dan, odnosno u roku od dva sata, i sprečava se dalje odsustvovanje s posla. Treći razlog je preporuka specijaliste medicine rada da poslodavac organizuje i obezbedi iz svojih sredstava zaštitu zdravlja zaposlenih. Što se tiče štednje, podsećamo da su svim zaposlenima u ministarstvu, kao i drugim resorima, plate smanjene u skladu sa merama štednje - navode iz Mihajlovićkinog resora.

Sad smo sve videliDRŽAVNA SKUPLJA OD PRIVATNEZavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnica Srbije“, državna ustanova, dao je, sudeći prema papirima Ministarstva građevine, skuplju ponudu od privatnog doma zdravlja. Kako je državna ustanova ušla u ovu priču i na koji način organizuje posao, nismo uspeli da saznamo. U Ministarstvu zdravlja su nam rekli da oni nisu u njihovoj nadležnosti, u Zavodu se niko nije javljao na telefon, a odgovor iz „Železnica Srbije“ nismo dobili do zaključenja broja.

Pršti Na Sve Strane Nastavljen rat Stamatovića i Mihajlovićeve VUČIĆU, UHAPSI ZORANU!Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović nastavili su sa žestokom međusobnom paljbom! Jučerašnja bitka počela je Stamatovićevom konferencijom, na kojoj je od premijera Vučića zatražio da hitno smeni i uhapsi Mihajlovićevu zbog, kako je naveo, „pokušaja krađe 2.213 hektara državnog zemljišta na Zlatiboru“.Usledio je odgovor iz kabineta Mihajlovićeve, u kom je Stamatoviću poručeno da ne preti oružjem.- Razumem strah predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, jer je i njemu sasvim jasno da se približava vreme kada će pred nadležnim institucijama položiti račune zbog zaštite kriminala, pranja novca i nelegalne gradnje na Zlatiboru. Međutim, to mu ne daje pravo da preti da ima oružje koje je dobio zbog navodne ugroženosti. Možda se u Srbiji nekada mahalo i pretilo oružjem, ali to vreme je prošlo - navela je ministarka Mihajlović.Stamatović se onda opet oglasio:- Zorana Mihajlović je s namerom da me strpa iza rešetaka posegnula za najbeskrupuloznijim lažima, optužujući me da nekome „pretim oružjem“. Mogu samo da joj poručim da se radujem što će me, na pravdi boga, uhapsiti, a još više što ću u zatvoru biti s njom i njenim šefovima.

DOK SE DECA LEČE SMS ONA ARČI PARE GRAĐANA! Zorana spiskala 4.000.000 NA PRIVATNE DOKTORE

Katarina Blagović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ko su kandidati za premijera Srbije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track