BATA KAVALI ŽIVI KAO TAJKUN: Gašić šeta sat od 12.000 evra!

Otkrivamo

BATA KAVALI ŽIVI KAO TAJKUN: Gašić šeta sat od 12.000 evra!

Politika -
Rasipnički: Prvi čovek Vojske Srbije ima luksuzni ručni sat „brajtling“ i skupocenu „Diponovu“ dugmad za košulje

BEOGRAD - Bratislav Gašić, ministar odbrane i potpredsednik SNS, ljubitelj je skupih satova, ali i luksuznih muških modnih komada! Prvi čovek vojske ima, kako nam je potvrđeno iz dva nezavisna izvora, skupoceni sat marke „brajtling“ čelični, od 12.000 evra. Takođe, on ima još jedan sat iz limitirane kolekcije i luksuzne manžetne kompanije „ST Dipon“ od 1.000 evra.Fotografije na kojima se vide Gašićevi satovi i manžetne poslali smo na uvid trgovcima koji prodaju ovu skupocenu robu, a koji su procenili da je reč o ekskluzivnim komadima.- Gašić je očigledno ljubitelj luksuznih stvari. „Brajtling“, čelični, vredi 12.000 evra. I drugi sat, koji s vremena na vreme nosi, skupocen je i iz limitirane je kolekcije. Ovakvi satovi se uglavnom poklanjaju odabranim poslovnim partnerima i saradnicima - navode sagovornici Kurira.Takođe, dodaju oni, na jednoj od fotografija može se videti da bivši gradonačelnik Kruševca nosi i ekskluzivnu dugmad za košulje - „Diponovu“, u vrednosti od 1.000 evra.Pozvali smo ministra Gašića za komentar, a on nam je potvrdio da ima „brajtling“ sat, i da ga je platio 3.500 evra. Kako kaže, ima još jedan sat, ali je reč o poklonu prijatelja iz Moskve i nije bio skup. I manžetne su, tvrdi, bile jeftine.Biznismen- „Brajtling“ sam kupio 2007. godine u Vinteturu kod Ciriha, tad se još nisam ni bavio politikom. Mogao sam da ga priuštim jer sam se 27 godina unazad bavio privatnim biznisom, a za to vreme nisam privatizovao nijednu državnu firmu, već sam biznis počeo od 16 kvadrata. Otud sam i mogao da kupim sat od 3.500 evra. Uz to moj prijatelj ima veliki popust u „Brajtlingu“ pa sam mogao da ga dobijem za tu sumu - tvrdi Gašić.Na konstataciju da su sve te firme u dugovima i da je baš u to vreme ušao u politiku, te da se može zaključiti da je to uradio kako bi „pogurao posao“, odgovara:- To su spekulacije, zbog tih blokada i dalje traje sudski spor. Nijedan moj radnik nije bez plate, sve poreze plaćam - rekao je Gašić, a onda nam pokazao i sat koji je dobio iz Rusije od prijatelja. Štaviše, on mu je poklonio pet takvih satova da ih dalje poklanja?!Drži ih u sefu- Dobio sam ih od Gorana Radmilovca, vlasnika firme „Kermer“. Te satove mi je poklonio uoči dočeka Nove godine, ove 2015, ne zato što će od mene imati koristi već zato što smo dugogodišnji prijatelji - tvrdi Gašić. Naveo je da ih drži u sefu, a da nijedan do sada nije nikom poklonio. Na pitanje da redakciji Kurira pokloni prvi, odgovorio je da ne može. Tri sata, kako nam je pokazao, i drži u sefu, a dva su u protokolu Ministarstva odbrane. Svi satovi su brendirani logom Ministarstva odbrane.- Manžetne su skroz obične, plastične. Nisu mi ovde, ali šaljem vam ih odmah na redakciju Kurira - poručio je ministar.

Firma iz ministrovog rodnog grada sređuje generalštab JKP KRUŠEVAC GAŠIĆU PRAVI PARK U BEOGRADU

Zanimljivo, trenutno je u toku akcija ozelenjavanja zgrade Generalštaba, a za ovaj posao je zaduženo JKP „Kruševac“. Slučajno ili ne, Gašić je pre nego što je seo u ministarsku fotelju, bio gradonačelnik Kruševca, te navodi na sumnju da je na osnovu te veze i ovo preduzeće dobilo posao. Međutim, u Ministarstvu odbrane tvrde da je JKP „Kruševac“ angažovano u radovima na ozelenjavanju prostora ispred zgrada vojnog kompleksa u Ulici kneza Miloša na osnovu ugovora o donaciji, koji je zaključen 23. jula.- Donacija je rezultat višegodišnje uspešne saradnje Grada Kruševca i Vojske Srbije, a koja datira iz vremena kada Bratislav Gašić nije bio ministar odbrane. Na osnovu ugovora, JKP „Kruševac“ se saglasio da uradi idejno rešenje ozelenjavanja, pripremi teren, obavi sadnju i izradi travnate površine. Na izvođenju radova angažovani su i kapaciteti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za smeštaj, hranu i prevoz radnika - kažu u Ministarstvu odbrane.

O brendu „brajtling“- Luksuzna marka švajcarskih satova- U neke od modela ugrađeni su dijamanti, dok pojedini delovi sadrže radio-prijemnike- Stakla su antireflektujuća i otporna na ogrebotine- Ovaj sat je prvi dospeo u svemir- Neki modeli su sastavljeni od 140 delova, koji se ručno ugrađuju

 Rasipa se... „Kavali“ farmerke  od 245 evra
Rasipa se... „Kavali“ farmerke od 245 evra

Skupe krpiceVOLI „KAVALI“Kako je Kurir nedavno pisao, Gašić je slab na markiranu odeću, što je pokazao kada je otišao u izbegličko naselje Busije u Zemunu na obeležavanje Međunarodnog dana izbeglica, u farmerkama „džast kavali“. Ove farmerke koštaju oko 245 evra, odnosno 27.440 dinara.

Kakav biznismen Šeta skupu čuku, a firme mu u blokadi„Saco d.o.o.“- Preduzeće za proizvodnju, promet i usluge „Saco d.o.o.“, čija je delatnost prerada čaja i kafe. Prema podacima Agencije za privredne registre (APR), 100 odsto u vlasništvu Bratislava GašićaUkupan iznos blokade 26.277.118 dinaraU blokadi od 24. 7. 2012 - ukupno 1.098 danaDužno bankamaPreduzeće za promet i usluge „Avia-Saco“:- Vlasnik je „Saco d. o. o.“, koji je 100 odsto u vlasništvu Gašića. U stečaju od aprila 2012. godine. Televizija „Plus“, vlasnik takođe „Saco d.o.o.“- U blokadi od 24. 7. 2012 - ukupno 1.098 dana- Ukupan iznos blokade 3.147.301 dinara* Podaci NBS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track