CIRKUS NA SAMOM POČETKU SKUPŠTINSKE SEDNICE: Živković tražio povredu Poslovnika, a dobio opomenu
Foto: Milan Obradović, Marina Lopicic

Poslanici danas o budžetu za 2017. godinu

CIRKUS NA SAMOM POČETKU SKUPŠTINSKE SEDNICE: Živković tražio povredu Poslovnika, a dobio opomenu

Politika -

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je na sednici Skupštine Srbije dobio opomenu samo zato što je želeo da ukaže na povredu Poslovnika o radu parlamenta i kršenje zakona o budžetskom sistemu.

Živković je novinarima u Skupštini kazao da je današnja sednica na kojoj je ministar obrazlagao budžet za narednu godinu, samo "nastavak divljanja vladajuće većine, oličene u predsednici parlamenta (Maji Gojković), i drugim predsedavajućima, sednicom".

On je naveo da je samo želeo da ukaže da je budžet trebalo da bude dostavljen poslanicima 1. novembra i da je bilo neophodno da prodje 15 dana od ulaska u parlament da se zakaže rasprava.

SKUPŠTINA POČELA RASPRAVU O BUDŽETU: Vujović izlaže ekspoze, pred poslanicima po podne i Vučić

Živković je ukazao da su poslanici imali uvid u zakon nepunih 48 sati i da su samo toliko vremena imali da spreme amandmane i da se upoznaju sa budžetom.

"Danas sam je dobio opomenu jer sam tražio da reklamiram povredu Poslovnika, što je uz sve ovo divljanje oko rokova, usvajanja budžeta dokaz da vlast nema nikakvu drugu sposobnost nego da bude vlast na nervnoj bazi i da svoju paranoju prebacuje na ostale institucije, što je jako loše", rekao je Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track