ISTORIJSKI: Vučić dovodi šefa Gugla u julu na Egzit

Rezultati posete šefa Vlade Srbije Davosu

ISTORIJSKI: Vučić dovodi šefa Gugla u julu na Egzit

Politika -
Džared Koen, direktor „Gugl ajdijasa“, najverovatnije dolazi tokom leta na razgovor o saradnji naše države sa ovim internet gigantom

BEOGRAD - Džared Koen, direktor „Gugl ajdijasa“ i jedan od najeminentnijih internet biznismena, najverovatnije će doći u Srbiju u julu, kad će s premijerom Aleksandrom Vučićem precizirati saradnju naše zemlje i ovog internet giganta, saznaje Kurir.Ovaj dogovor je „pao“ juče, prilikom susreta Vučića i jednog od šefova „Gugla“, na marginama ekonomskog foruma u Davosu.

Premijer je Koenu uručio i pozivnicu za festival Egzit i Konferenciju o ribrendingu Srbije, koja će biti u julu.Instaliranje u Beogradu- Koen je rekao da bi mogao da dođe na Konferenciju, a možda i pre - otkriva izvor Kurira.Vučić je pozvao Koena i Dena Kiserlinga, koji je takođe jedan od direktora u "Guglu", da se „instaliraju u Beogradu“. Razgovarali su i o mogućoj primeni nekog od programa „Gugl ajdijasa“, naročito onog za otkrivanje i suzbijanje terorizma.Četiri puta s KećengomKineski premijer Li Kećeng se sa Vučićem sastao četiri puta u Davosu, a čak je i odlazak iz tog švajcarskog mesta odložio da bi se opet sreo sa srpskim premijerom. Vučić je dobio i ponudu od direktora Zber banke Hermana Grefa da ta ruska banka našoj vladi obezbedi programe za reformu državne administracije. Premijer se sastao i s potpredsednikom EK Fransom Timermansom, koji je pružio podršku srpskom putu ka članstvu u EU, kao i sa Johanom Šnajderom Amanom, potpredsednikom švajcarske vlade, od koga je zatražio predloge za reformu obrazovanja.Predsednik srpske vlade se u Davosu sastao i sa Muhamedom el Abarom, prvim čovekom za realizaciju projekta „Beograd na vodi“.

U razgovoru sa potpredsednikom EK Fransom Timermansom
U razgovoru sa potpredsednikom EK Fransom Timermansom

Vučić je imao susrete i s nekolicinom lidera, koji su želeli da se sretnu s srpskim premijerom iako to nije bilo ranije dogovoreno.Susretom sa premijerom Turske Ahmetom Davutogluom, Vučić je završio posetu Davosu. Premijer je pozvao turskog kolegu da poseti Srbiju, što je ovaj prihvatio i istakao da je Srbija važna Turkoj. Davutoglu je izjavio saučešće zbog ubistva navijača Marka Ivkovića i zahvalio Vučiću na dobroj organizaciji utakmice Crvena zvezda - Galatasaraj u Beogradu.

O energeticiSA RUMUNIJOM O UVOZU GASAU okviru foruma Vučić je juče onlajn odgovarao na pitanja svetskih bankara i biznismena, na Rojtersovom panelu. Tom prilikom istakao je da Srbija razgovara s Rumunijom o uvozu gasa iz Crnog mora, a da je istovremeno otvorena za razgovore o mogućnostima nabavke ruskog gasa kroz gasovode preko Turske, Grčke i Makedonije ka Srbiji.

VučićMINIMALNA INTERVENCIJA DRŽAVE ZBOG FRANKAVučić je rekao i da će verovatno početkom iduće nedelje NBS predložiti određene olakšice za otplatu kredita indeksiranih u švajcarskim francima.On nije mogao da precizira koje olakšice će biti predložene.- Država nema nikakve obaveze da izdvaja novac da bi pomogla građanima koji su se zaduživali u francima, ali ipak traži način kako da im olakša otplatu rata - istakao je on.

Nema gde nas nemaSRPSKI SNEŠKO U DAVOSUSkoro svaka zemlja koja je dobila poziv da učestvuje na ovom forumu imala je svog Sneška Belića - svaki je bio ušuškan šalom zastave jedne države. Tako je u Davosu osvanuo i Sneško Belić na kojem je bila srpska zastava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track