Marko Đurić: Dan Republike RS praznik za sve Srbe

Direktor Kancelarije za KiM u Banjaluci

Marko Đurić: Dan Republike RS praznik za sve Srbe

Politika -
Dan i krsna slava RS praznik je i u srcima Srba u Srbiji, ali i u južnoj srpskoj pokrajini. U ime građana i Vlade Srbije, a posebno u ime građana Srbije sa Kosova i Metohije, od srca čestitam današnji praznik građanima Republike Srpske, kazao je Đurić pošto je položio venac na spomenik banjalučkim bebama

BANJALUKA - Direktor Kancelarije Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas u Banjaluci da Dan i krsna slava Republike Srpske podseća na dugu borbu za stvaranje RS, ali da ukazuje i na potrebu solidarnosti sa Srbima sa Kosova koji prolaze teške dane i godine.

Đurić je naveo da su Dan i krsna slava RS "praznik i u srcima Srba u Srbiji, ali i u južnoj srpskoj pokrajini". "U ime građana i Vlade Srbije, a posebno u ime građana Srbije sa Kosova i Metohije, od srca čestitam današnji praznik građanima Republike Srpske", kazao je on nakon što je položio venac na spomeniku za 12 beba u Banjaluci.

On je ukazao na potrebu što većeg narodnog jedinstva i zajedničkog rada srpskog naroda, ne samo putem institucija, već i kako je rekao, toplim ljudskim dodirom. "Treba da do naredne Nove godine, Božića i Dana Republike svi zajedno pokušamo da budemo bolji ljudi, da živimo srpskije i složnije, ne na uštrb bilo koga, ali na korist svim našim ljudima, pre svega sa Kosova i Metohije", kazao je Đurić.

Zamjenik premijera Kosova Branimir Stojanović rekao je da Srbi žele da grade mir sa svima, dodavši da se na svim prostorima gde žive Srbi postoje tragovi stradanja. Po njegovim rečima, Srbi ne smeju da zaborave one koji su stradali, već im to treba da bude pouka za budućnost. Republika Srpska danas proslavlja Dan republike i krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana. Skupština srpskog naroda u BiH je 9. januara 1992. godine proglasila Republiku Srpsku pod tadašnjim nazivom Srpska Republika Bosna i Hercegovina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja