MIHAJLOVIĆ O ODNOSIMA SRBA I HRVATA: Budućnost je onakva kakvom su je pokazali sportisti u Riju
Foto: Stefan Jokić

Neophodna politička stabilnost regiona

MIHAJLOVIĆ O ODNOSIMA SRBA I HRVATA: Budućnost je onakva kakvom su je pokazali sportisti u Riju

Politika -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je, povodom odnosa Srba i Hrvata, da veruje da budućnost odnosa dva naroda treba da bude onakva kakvu su pokazali sportisti u Riju.

Ona je kazala da će se uvek zalagati za to i istakla da je politička stabilnost regiona ključ ekonomskog razvoja svih država.

"Gledajući Olimpijadu videla sam kako Sandra Perković i Ivana Španović podržavaju jedna drugu, navijaju jedna za drugu. Tako ja zamišljam budućnost naših naroda i uvek ću se zalagati za to", rekla je Mihajlović.

Govoreći o prioritetima ministarstva na čijem je čelu, Mihajlović je istakla da su to završetak auto puta do Makedonije i Bugarske, (Koridor 10), auto put do Čačka do granice sa Crnom Gorom na Koridoru 11, kao i auto put od Niša do Prištine.

"Vrednost projekata koji se treutno rade na drumskom, železničkom i vodnom saobraćau je oko šest milijardi evra, do kraja mandata biće mnogo više. Kada sve to završimo, Srbija će biti dostojna 21. veka", rekla je Mihajlović.

(Beta/Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track