NEMAJU MERU: Đurđević i Martinović ne daju fotelje, mesečno primaju pola miliona!
Foto: Fonet

Naprednjaci se ne odriču duplih funkcija

NEMAJU MERU: Đurđević i Martinović ne daju fotelje, mesečno primaju pola miliona!

Politika -
Iako su se kleli da su podneli ostavke, veliki broj funkcionera i posle pet meseci i izričite Vučićeve zabrane još prima po nekoliko plata!

BEOGRAD - Iako su se još u avgustu kleli da su podneli ostavke na duple funkcije, veliki broj funkcionera SNS, i posle pet meseci i izričite zabrane šefa stanke Aleksandra Vučića, još sedi u dve ili više fotelja, pokazuje istraživanje Kurira! Rekorderi po broju funkcija i visini primanja među naprednjacima i dalje su poslanik SNS Aleksandar Martinović i direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević. Tako je Martinović, osim što je poslanik, trenutno i predsednik Skupštine Opštine Ruma, a angažovan je i na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, gde prima tri zarade. On mesečno od pet plata inkasira 204.000 dinara. Inače, ovaj naprednjak je donedavno bio u UO Agencije za privatizaciju, kao i NO „Galenike“, ali na te funkcije je podneo ostavku. Četiri platePo visini primanja među naprednjacima izdvaja se i Dejan Đurđević, koji ima čak četiri plaćene funkcije. On mesečno u džep stavi 290.356 dinara, koliko iznose dve njegove plate - na Pravnom fakultetu u Beogradu i u Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo, ali novac dobija i od Ministarstva pravde, koje ga plaća kao člana komisija za polaganje pravosudnog i javnobeležničkog ispita. Po ispitnom roku u ove dve komisije inkasira 125.000 dinara. Inače, Đurđević je bio i predsednik Republičke izborne komisije, ali tog mesta se odrekao, a upravo je ono, gle čuda, bilo najmanje plaćeno, tek 39.000 dinara. I Veroljub Arsić sedi u dve fotelje - poslanik je i potpredsednik Skupštine Srbije, ali i odbornik SNS u Požarevcu. On u Skupštini mesečno zarađuje 111.300 dinara, dok u rodnom Požarevcu dobija kvartalno 16.000 dinara. Iako je ranije tvrdio da su mu obe funkcije podjednako drage, ali da će konačnu odluku o ostavci na jednu doneti u konsultaciji s rukovodstvom stranke, sada tvrdi drugačije.Ne mogu da se odluče- To se ne odnosi na mene. Stav stranke je da funkcije na koje su funkcioneri birani direktno od građana ne podležu odluci GO. To se odnosi samo na funkcije koje se prepliću - kaže Arsić, dok Martinović i Đurđević nisu odgovarali na pozive. Predsednik SNS je pokrenuo inicijativu da članovi stranke sa više plaćenih funkcija zadrže samo jednu, a rok za ostavke je bio 15. septembar.

Posle pisanja KuriraĐUKANOVIĆ OTIŠAO IZ DSLVlada je na jučerašnjoj sednici usvojila ostavku poslanika SNS Vladimira Đukanovića na mesto predsednika Skupštine Državne lutrije Srbije. Kurir je objavio da je Đukanović navodno podneo ostavku u avgustu, međutim, sve vreme je primao po 65.000 dinara. Pored Đukanovića, funkcija u javnim preduzećima, nadzornih i upravnih odbora razrešeni su Momir Stojanović, Darko Glišić i Mileta Poskurica, svi iz SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track