NOVI ŠAMAR TAČIJU IZ BRISELA EU: Kosovo se ne drži datih obećanja, nastaviti dijalog!
Foto: Reuters

Priština prozvana zbog prekida dijaloga s Beogradom

NOVI ŠAMAR TAČIJU IZ BRISELA EU: Kosovo se ne drži datih obećanja, nastaviti dijalog!

Politika -

BRISEL- Evropska komisija ocenjuje da poziv kosovskog Parlamenta na suspenziju "briselskog dijaloga" nije u skladu sa obećanjima koje daje Priština, niti doprinosi normalizaciji odnosa sa Beogradom.

U Evropskoj komisiji navode da je Kosovo oduvek bilo čvrsto posvećeno dijalogu i daljoj normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, u cilju dobrobiti za svoje građane, ali i zbog činjenice da napredak u dijalogu prestavlja osnovu za napredovanja Kosova na putu ka EU.

OBRT U PRIŠTINI: Traže oslobađanje zločinca Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom?!

Poziv za suspenziju dijaloga između Beograda i Prištine, a pod pokroviteljstvom Eu koji je uključen u rezoluciju usvojenu danas u paralmentu Kosova ne doprinosi normalizaciji odnosa i nije u skladu sa obećanjima koje Kosovo daje, navodi se u saopštenju Evropske komisije.

Evropska komsija poziva sve političke lidere na Kosovu da nastave svoj angažman u dijalogu i da rade na primeni sporazuma postignutih u okviru dijaloga. To je put naped, kako u procesu normalizacije odnosa, tako i kosovske evropske perspektive, poručeno je danas iz sedišta Evropske komisije u Briselu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 09.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track