PREDSEDNIŠTVO SPO POSLE SEDNICE: Podržavamo Vučića i stratešku politiku predsednika SNS
Foto: Filip Plavčić

Cilj članstvo u EU

PREDSEDNIŠTVO SPO POSLE SEDNICE: Podržavamo Vučića i stratešku politiku predsednika SNS

Politika -

BEOGRAD - Predsedništvo Srpskog pokreta obnove odbacilo je zahteve iz pisma pojedinih članova i funkcionera o promeni Programa i rukovodstva stranke, potpredsednik stranke Zoran Milenković podneo je ostavku, a potpredsednik Mirko Čikiriz saopštio je da više nije ni član SPO, saopšteno je iz kabineta predsednika SPO.

Program SPO i izbor predsednika stranke u nadležnosti su Sabora SPO, navedeno je u saopštenju posle sednice Predsedništva ove stranke.

Predsedništvo je zaključilo da je "sa važećim Programom SPO postao koalicioni partner SNS, i podržava stratešku politiku predsednika SNS-a o članstvu Srbije u EU".

BURNA MARATONSKA SEDNICA VRHA SPO: Vuk Drašković preživeo pokušaj smene, pljuštale psovke i ostavke!

U saopštenju je istaknuto da je "pridobijanje novih članova i pristalica, posebno mladih i obrazovanih, koji će u javnosti promovisati programske ciljeve SPO, prvorazredna obaveza. SPO može i mora da bude dostojni nastavljač svoje slavne istorije".

Prema ranijem pisanju medija pojedini članovi SPO isticali su potrebu da se stranka "menja" i zatražili da na njenom čelu ne bude više Vuk Drašković koji vodi stranku 27 godina, odnosno od osnivanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track