(VIDEO) RADNO I NA VASKRS: Vučić obišao aerodrom u Batajnici i najavio 2 nova vojna helikoptera
Foto: Printscreen RTS

U poseti pripadnicima VS

(VIDEO) RADNO I NA VASKRS: Vučić obišao aerodrom u Batajnici i najavio 2 nova vojna helikoptera

Politika -
S ministrom odbrane i načelnikom Generalštaba premijer je obišao jedinice 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO i 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva

NEDELJA Predsednik Vlade Aleksandar Vučić, ministar Bratislav Gašić i načelnikGeneralštaba Ljubiša Diković obišli su jedinice 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO i 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva na aerodromu Batajnica.

Premijer je najavio kupovinu dva transportna helikoptera MI 17 ili novih 171 i poručio da će Srbija štititi svoje nebo i svoj suverenitet.

"Bićemo postuno osposobljeni da to uradimo," rekao je Vučić novinarima na aerodromu Batajnica i obavestio ih da su u razgovoru s ministrom odbrane i načelnikom Generalštaba i drugim visokim starešinama ratnog vazduhoplovstva i protivazdušne odbrane, donete mere koje će da osnaže kapacitete i resurse Vojske. Vučić je najavio da će već u četvrtak vlada doneti odluku da se izdvoji novac za rezerve delove za lovačku avijaciju, naglasivši da su "sve četiri 29-ke i 21 spremne i uvek će biti spremne da polete kada se za to ukaže potreba i da štite naše nebo".

"Bilo je i onih koji su za to da naše nebo štiti neko drugi, ali Srbija će štititi svoje nebo i svoj suverenitet i bićemo sposobni da to uradimo", poručio je premijer.

"Vojska Srbije je jedinstvena i snažna, u njoj ne postoje sukobi i ona je spremna da ispuni sve zadatke koji joj se postave", poručio je premijer dodajući da je pitanje eventualnih smena u VS zbog pada helikoptera treba da rešavaju vojni organi, a da Tužilaštvo radi svoj posao.

Vojska Srbije će obavljati svoje zadatke u skladu sa Ustavom, zakonima i čašću, naveo je Vučić i naglasio:

http://www.youtube.com/watch?v=VwIBpdmsPAQ

"Oni, čiji je pokušaj bio da nam avioni više ne lete i da vojsku kao najbolju instituciju uruše - u tome neće uspeti" .Avioni će, dodao je, uvek leteti kada za to bude potrebe, kao što je bio slučaj i danas.

Premijer je naveo da je sa ministrom Bratislavom Gašićem i rukovodstvom Vojske Srbije razgovarao o helikoopterskoj nesreći, da je bilo reči i o poštovanju procedura, te da je konstatovano da će se takvi slučajevi dešavati, jer se radi o vojsci, o specifičnim zadacima i "prosto se na takve stvari, nažalost, mora računati".

Premijer i ministar su, posle kraćeg sastanka sa komandantom RV i PVO general majorom Rankom Živakom, komandantom 204. VVR, brigadnim generalom Predragom Bandićem i komandantom 250. RB pukovnikom Savom Milenkovićem, prisustvovali poletanju aviona MIG 21 iz dežurnog para aviona i prikazu osposobljenosti pripadnika 250. rbr.

Zatim je premijer razgovarao sa vojnicima i oficirima i poručio im: "Ponosan sam na našu vojsku i nikom nećemo dozvoliti da nam vojsku ukine, ni da nam je uruši".

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track