SNS: DS su građanima dali veliko ništa! DS: Vi ste neznalice!

Polemika naprednjaka i demokrata

SNS: DS su građanima dali veliko ništa! DS: Vi ste neznalice!

Politika -
Kad već demokrate pominju stručnost i znanje, poručujemo im da su građani svedoci koliko su oni bili stručni, i šta su sve znali, pogotovo kada se pogledaju javne finansije i dugovi, koje su ostavili za sobom, ističu naprednjaci

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) poručila je u subotu demokratama da bi im, umesto što se panično bave rušenjem ugleda Srbije, bolje bilo da razmisle kako će da vrate, tri miliona evra Razvojnoj banci Vojvodine, saopštila je SNS ocenivši da je Demokratska stranka (DS) dok je bila na vlasti građanima dala jedno veliko ništa.

Naprednjaci u saopštenju navode da Demokratska stranka (DS) treba da razmisli, zajedno sa svojim predsednikom Bojanom Pajtićem, šefom "vojvođanskog režima, kako da urade bar jednu pozitivnu stvar za građane, posle 16 godina pljačke".

"Kad već demokrate pominju stručnost i znanje, poručujemo im da su građani svedoci koliko su oni bili stručni, i šta su sve znali, pogotovo kada se pogledaju javne finansije i dugovi, koje su ostavili za sobom", ističu naprednjaci.

SNS očekuje odgovor od DS-a, da svima nedvosmisleno kažu zašto načelnika Generalštaba, koji je izabran za vreme njihove vlasti, pokušavaju da predstave kao ratnog zločinca?

"Pozivamo demokrate da objasne građanima kako je moguće da kada predsednik Srbije ističe da veruje u prezumpciju nevinosti to predstavlja pritisak na Tužilaštvo, a kada oni, i njima slični, danima tvrde da je Diković kriv, to nije pritisak na nadležne državne organe, navodi SNS.

Srpska napredna stranka ističe da ne "iznenađuju frustracije demokrata, jer osim govora mržnje i zavisti, nisu u stanju ništa drugo da ponude Srbiji, a bave se manipulacijom, i pljačkom građana, i danas, gde god da su na vlasti".

"Naravno da demokrate nisu navikle da nadležni državni organi rade svoj posao, i da svaki pojedinac, sme da iznese svoj stav, jer oni su navikli da žive u Srbiji u kojoj je samo funkcionerima DS-a, njihovim sponzorima - tajkunima, i raznim kriminalcima dozvoljeno sve, a ostalim građanima dozvolili i dali su jedno veliko ništa", ocenili su naprednjaci u večerašnjem saopštenju.

Rat saopštenjima SNS i DS nastavio se odgovorom demokrata, u kome se naprednjaci optužuju za "dezinformisanje javnosti i ogromno neznanje".

Polemika dve stranke otpočela je ranije danas, pošto je DS optužila predsednika Srbije Tomislava Nikolića za pritisak na tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, na šta su naprednjaci u saopštenju pitali DS u čemu je to predsednik pogrešio i naveli da su demokrate "sramota Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja