SRBI UZNEMIRENI: U Zubinom potoku osvanuli grafiti Islamske države
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Policija obavila uviđaj

SRBI UZNEMIRENI: U Zubinom potoku osvanuli grafiti Islamske države

Politika -
U Zubinom Potoku, na severu Kosova, u noći između srede i četvrtka, nepoznati počinilac je ispisao grafite Islamske države.

Grafiti su ispisani na potpornom zidu pored magistraskog puta kod hidrocentrale Ibar-Lepenac.

Rukovodstvo opštine Zubin Potok na čelu sa predsednikom Stevanom Vulovićem, najoštrije osuđuje ovaj čin i apeluje na međunarodnu zajednicu, kao i na organe reda da se ovakvim nedelima stane na kraj.

"Građani Zubinog Potoka zaslužuju mir, stabilnost i prosperitet, te ovakva nedela koja izazivaju paniku ne smeju se dešavati ne samo kod nas, već nigde u svetu", navodi se u saopštenju portparola opštine Zubin Potok Srđana Vučinića dostavljenom TV Most.

Krajem novembra grafiti Islamske države ispisani su i na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice, u mulitietničkom naselju Bošnjačka mahala.

Grafiti su bili ispisani i na zgradi Telekoma Srbija u Kosovskoj Mitrovici, na nekim privatnim kućama čiji su vlasnici Srbi i na pojedinim betonskim ogradama u ovom naselju.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je tada da je policija obavila uviđaj, fotografisala grafite i o tome obavestila nadležno tužilaštvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track