ŠUT-KARTA: Toma najurio Zoranu iz organizacije EP u vaterpolu!
Foto: Nenad Djordjevic

Predsednik ponovo udario na ministarku

ŠUT-KARTA: Toma najurio Zoranu iz organizacije EP u vaterpolu!

Politika -
Zorana Mihajlović je trebalo da bude deo Organizacionog odbora za EP u vaterpolu, ali je po Nikolićevom dolasku na čelo izvisila za tu funkciju

BEOGRAD - Sukob između Tomislava Nikolića, predsednika Srbije, i Zorane Mihajlović, ministarke saobraćaja, ne jenjava! Nakon skandala na prijemu za Sretenje, kada su ljudi iz Nikolićevog protokola pokušali da spreče Mihajlovićevu da ode na crveni tepih, šef države je izbacio ministarku iz Organizacionog odbora za Evropsko vaterpolo prvenstvo u Beogradu 2016! Naime, kako saznaje Kurir, pored Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova, i Vanje Udovičića, ministra sporta, i Zorana Mihajlović je trebalo da bude u pomenutom odboru. Ali kako je za predsednika odbora postavljen Nikolić, koji ima pravo da utiče na njegov sastav, Mihajlovićeva nije pozvana da učestvuje u njegovom radu!Kumovao Nikolić- Zorani Mihajlović je rečeno da će biti u Organizacionom odboru za EP. Međutim, kada je konstituisan odbor i obelodanjeno ko su njegovi članovi, videla je da je izvisila, a ubrzo je saznala da je tome kumovao upravo predsednik Srbije. Nikolić kao predsednik odbora može da utiče na sastav samoj odbora i on jednostavno, iako je bilo reči da i Mihajlovićeva bude u njemu, nije pozvao ministarku da bude deo tog tela - kaže izvor.

Zorana Mihajlović u razgovoru za Kurir kaže da nezvanično jeste čula da treba da bude deo Organizacionog odbora, a da je kasnije jednostavno samo nisu pozvali. Na pitanje zašto ju je Nikolić izbacio iz odbora, odnosno kako joj je obrazloženo da neće biti član, Mihajlovićeva je rekla:- Ne znam. U svakom slučaju, ako je tako, želim Organizacionom odboru uspeh, a ja sam tu da pomognem kad god zatreba, ako zatraže.S druge strane, Stanislava Pak, savetnica za medije predsednika Srbije, juče nije odgovorila na SMS u kom smo joj postavili pitanje.Bespotrebne afereNemanja Marijan, generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije, kaže da je predsednik izabrao svoj tim u odboru.- Ono što znam jeste da je predsednik Nikolić izabrao svoj tim u Organizacionom odboru. Sastav sam dobio dva dana pred konstituisanje i ne znam da li je bilo drugih kandidata. Mislim da je bespotrebno pričati o tome i praviti afere tamo gde ih nema. EP je fantastičan događaj koji treba da donese samo lepo našoj zemlji, koji to svakako zaslužuje - rekao je Marijan, dok je Nikola Papak, portparol Ministarstva omladine i sporta, poručio da nema saznanja o bilo kakvom „sklanjanju“ članova iz Organizacionog odbora.- Osim što je ministar Udovičić, zajedno sa ministrom policije Stefanovićem, izabran za potpredsednika, nemamo druge informacije o kadrovskim rešenjima.

Dušan JanjićTOMA NEĆE ZORANU JER JE BORACPolitički analitičar Dušan Janjić kaže da je očigledno da na relaciji Nikolić - Mihajlovićeva stvari ne idu najbolje i da stranka mora da nađe rešenje:Ne mogu dugo dve politike pod jednom kapom. SNS mora da izabere - ili Nikolića, a za to niko nije glasao, ili Zoranu, čija politika svaki dan dobija podršku. Zorana je jaka žena, borac, a očigledno da Toma ne podnosi borce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track