VREDNICE: Radna subota za nove ministre
Foto: Marina Lopičić

Pridošlice u Vladi prionule na posao

VREDNICE: Radna subota za nove ministre

Politika -

Goran Knežević u devet sati došao u kabinet, Ana Brnabić i Branislav Nedimović ceo dan jurili na sastanke

Novi članovi kabineta Aleksandra Vučića i juče su radili punom parom. Iako je subota, novi ministri nisu pravili pauzu. Sastanci, upoznavanje sa određenim oblastima, ljudima, pravljenje planova i timova juče su obeležili dan novih ministara.Goran Knežević, ministar privrede, kaže da je iz Zrenjanina došao na posao u devet časova. Mora da radi i vikendom jer, navodi, ima mnogo posla.Čeka ga upoznavanje- Evo, čitam izveštaj o svim aktivnostima ministarstva sa zadacima za narednih 100 dana, kao i zadacima koji nas generalno čekaju. Zahvalan sam ministru Sertiću, koji je uradio veliki posao. Čeka me upoznavanje sa aktivnostima i ljudima, da osvežim ekipu - kaže u dahu Knežević iznad hrpe papira.

Na pitanje da li ima tremu ili strah, Knežević odgovara:- Imam ogromnu tremu, ali nemam strah. Imam tremu zbog odgovornosti koju osećam. Prošao sam privredu, administraciju, ali ovo je novo okruženje. Ovo je velika odgovornost prema društvu. Drugo, ovo je veliki resor, ima više od 1.000 ljudi, uključujući i službe i agencije. Imam šest pomoćnika i jednog državnog sekretara, samo zapamtiti imena, a ne...Ludački ritam imala je i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić.- Bila sam u kabinetu do 11 sati, onda u Vladi do 13. Sada idem na još jedan sastanak van kancelarije - rekla je Brnabićeva u razgovoru za Kurir.I ministar poljoprivrede Branislav Nedimović dan je proveo u jurnjavi - red sastanaka van ministarstva, red sastanaka u kabinetu.Neki rade od kuće- Radim i danas, kakve veze ima što je subota. Ima mnogo posla, čeka me upoznavanje s ljudima. Imam gomilu sastanaka, neki su u ministarstvu, neki van zgrade, ali sve to moram da završim danas - kaže Nedimović.S druge strane, ministar obrazovanja Mladen Šarčević kaže za naš list da će raditi i preko vikenda, ali od kuće.- U petak sam poneo sve potrebne papire i subotu sam proveo radno, kod kuće. Treba da oformim tim, a i mi imamo najkraći rok jer će uskoro septembar, kad počinje školska godina - podseća Šarčević.

UseljenjeNELA KUBUROVIĆ ODNELA STVARI U KABINETU svom kabinetu juče je bila i naslednica Nikole Selakovića, nova ministarka pravde Nela Kuburović. Ona je u praktično prazno Ministarstvo pravde došla sabajle, a zadržala se do podneva.- Oko sedam-osam ujutru ministarka je došla u kabinet. Bila je do podneva, ili 12.30. Juče nije radila, došla je da donese svoje stvari - kažu u Ministarstvu pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track