Vučić: Šešelju želim dobro zdravlje i dobrodošlicu
Foto: Dado Djilas

Premijer o povratku lidera SRS u Srbiju

Vučić: Šešelju želim dobro zdravlje i dobrodošlicu

Politika -
Predsednik Vlade poručio da će se onog trenutka kad narod bude mislio da mu je bolje sa Pajtićem, Šešeljem ili nekim drugim skloniti sa vlasti

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da želi dobro zdravlje, brz oporavak i dobrodošlicu lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koji je zbog lošeg zdravstvenog stanja pre tri dana bezuslovno pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala.- Ja gospodinu Šešelju kao predsednik Vlade želim dobro zdravlje i brz oporavak. I to je sve, nema ni „i“, ni „ali“ - rekao je Vučić i kratkim „ne“ odgovorio na pitanje da li je sa Tribunalom razgovarao o uslovima njegovog puštanja:

Narodna volja- Želimo mu dobrodošlicu, brz i uspešan oporavak i dobro zdravlje - ponovio je Vučić na otvaranju graničnog prelaza sa Rumunijom Nakovo-Lunga kod Kikinde.Upitan da li će ući u političku polemiku sa liderom SRS po njegovom povratku, premijer je kazao da je njegov posao da vodi zemlju.- Da budem Bojan Pajtić i da sa šest ili 16 odsto držim vlast, ne pada mi na pamet - rekao je Vučić.Onoga trenutka, kako je rekao, kad narod bude mislio da mu je bolje sa Pajtićem, Šešeljem, ili bilo kojim drugim političarem, skloniće se sa vlasti.- Na mestu premijera sam narodnom voljom. Nemojte da brinete. Da držim vlast po svaku cenu, ne pada mi na pamet - poručio je Vučić.Da je ova premijerova dobrodošlica Šešelju human i ljudski potez, kao i potez u interesu države, smatra Dragomir Anđelković, politički analitičar.

Državnički potez- Jasno je da je Šešelju učinjena nepravda i premijer je toga svestan. Zato je ljudski sa njegove strane to što je podržao njegov povratak u Srbiju. A bilo bi dobro i da se Šešelj na sličan način postavi kada bude došao u Beograd - kaže Anđelković.Miroslav Parović iz Treće Srbije izjavio je da Šešelj doživljava ljudsku tragediju, ali da svako ko njegov dolazak koristi da destabilizuje zemlju, Srbiji ne želi dobro i stavlja se u istu ravan sa Tribunalom.

Ivo JosipovićŽALOSNO JE ŠTO VOJISLAV ŠEŠELJ NIJE OSUĐENPredsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je da ne može da govori o Šešeljevom medicinskom stanju, ali da mu se „čini“ da je „još spreman na neprimerene političke govore i angažmane“.- Žalosno je što se taj predmet nije završio osuđujućom presudom, koju smo svi očekivali - rekao je on i dodao da treba da bude „na dušu onima koji su tu odluku doneli“.

Aleksandar VulinVLADA NE ZNA KAD DOLAZI ŠEŠELJMinistar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da Vlada ne zna kada će se predsednik radikala tačno vratiti u Srbiju.- Državni organi će o tome biti obavešteni. Smatram da je Šešelj trebalo da bude pušten još pre četiri godine - rekao je Vulin i dodao da ne zna kakav je dogovor o aktivnostima u Srbiji Šešelj postigao sa Tribunalom.Dolaze nam državniciSRBIJA JE FAKTORPremijer Vučić juče nije želeo da komentariše Vulinovu izjavu da je puštanje na slobodu Šešelja pokušaj destabilizacije Srbije, ali je rekao da Srbija postaje sve značajniji faktor u Evropi i svetu.- Pre dva dana bili su francuski i rumunski premijer. Pre dva dana bio je i crnogorski premijer Milo Đukanović, u ponedeljak dolazi albanski premijer Edi Rama, a za tri dana i zamenik nemačke kancelarke Angele Merkel, Zigmar Gabrijel. To dovoljno govori kako se Srbija ponaša - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track