CEREMONIJA U NIŠU: Spektakularno obeležen Dan policije
Foto: Printscreen/Instagram

Parada

CEREMONIJA U NIŠU: Spektakularno obeležen Dan policije

Srbija -

Centralna svečanost povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije održana je danas u podne na Trgu kralja Milana u Nišu.

foto: Printscreen/Instagram

Na početku svečanosti pukovnik policije Dragan Vasiljević raportirao je ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, koji je potom pozdravio pripadnike MUP-a.

foto: Foto Printscreen/Pink

Pripadnici policije prikazaće spremnost i obučenost za delovanje u konkretnim akcijama, naročito u borbi s terorizmom.

foto: Printscreen/Instagram

Na svečanosti će biti predstavljena kompleksna vežba u kojoj učestvuje više organizacionih jedinica MUP-a, medju kojima su helikopterska jedinica, specijalna antiteroristička jedinica, žandarmerija, pripadnici sektora za vanredne situacije i policijske brigade.

foto: Printscreen/Instagram

Građani će moći da vide i defile pešačkih formacija i vozila MUP-a, medju kojima su oklopna vozila BOV M11 i M15, "Lazar 3" i "Miloš". Na glavnom gradskom trgu u Nišu biće prikazana konjica i službeni psi s vodičima.

foto: Printscreen/Pink

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije proglasilo je Duhove za dan MUP-a i dan policije, koji se obeležava u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija 15. juna, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track