DVERI O GRADONAČELNIKU ČAČKA: Milunu važnija sednica SNS od gradske skupštine
Foto: Fonet

nikada ne odgovara na pitanja odbornika

DVERI O GRADONAČELNIKU ČAČKA: Milunu važnija sednica SNS od gradske skupštine

Srbija -

ČAČAK - Gradska organizacija opozicionog pokreta Dveri u Čačku osudila je danas odluku gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića da napusti zasedanje Skupštine Grada i ode na stranačku, sednicu Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS).

"Ako je Milunu Todoroviću važnija stranačka sednica od skupštinskog zasedanja u gradu u kome je gradonačelnik – onda on ne treba da bude na tom mestu", navodi se u saopštenju Dveri koje imaju najveću opozicionu odborničku grupu u Skupštini Čačka.

Dveri ističu da Todorović nije bio prisustan ni prvi dan zasedanja sednice lokalne skupštine u utorak, kada je trebalo da brani odluku o izvršenju budžeta za 2016. i plan kreditnog zaduženja grada, što je sve direktno njegova odgovornost.

"Na sednicama Skupštine grada nikada ne odgovara na pitanja odbornika i uglavnom beži od odgovaranja na sva aktuelna društvena pitanja poput stranačkog zapošljavanja na osnovu koga u Čačku ne može da se zaposli niko ko nije član SNS. Iz toga zaključujemo da se Milun Todorović slaže sa svim lošim stvarima koje se dešavaju u našem gradu", navodi se u saopštenju.

Dveri ocenjuju da za godinu dana vlasti Todorović nije ispunio očekivanja gradjana i privrede i da se gradjani Čačka žale da niko ne može da dodje do gradonačelnika, kao i da uopšte ne prima gradjane.

"Godinu dana vlasti Miluna Todorovića prava je prilika za velike promene: ili da menja svoje okruženje i da Čačak povedu novi ljudi, ili da podnese ostavku jer je nemoćan da bilo šta promeni u našem gradu", navodi se u saopštenju Gradske organizacije Dveri u Čačku.

Sednica Skupštine Čačka počela je u utorak i do sada je nekoliko puta prekidana radi nedostatka kvoruma, zbog čega je i današnje zasedanje takodje kasnilo više od sata.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track