Firma iz Prokuplja jedina u Srbiji proizvodi mašine za reciklažu
Foto: Milen Djordjevic

Na evropskom tržištu

Firma iz Prokuplja jedina u Srbiji proizvodi mašine za reciklažu

Srbija -
Naš deo proizvodnje se odnosi na mašinsku obradu, sečenje, zavarivanje i druge vrste obrade metala a italijanski partner ugrađuje motore i elektroniku, objasnio je direktor

PROKUPLJE - Firma TZR recycling industry d.o.o iz Prokuplja u saradnji sa italijanskom firmom „Forec“ jedina u Srbiji proizvodi mašine za reciklažu. Direktor i osnivač Zoran Strahinjić ističe da je njegova firma jedna od retkih evropskih firmi koja proizvodi mašine za reciklažu svih materijala, počev od elektromaterijala do plastike.

- Naš deo proizvodnje se odnosi na mašinsku obradu, sečenje, zavarivanje i druge vrste obrade metala a italijanski partner ugrađuje motore i elektroniku – objasnio je Strahinjić i istakao da se planirana proizvodnja uvek ostvaruje i da se iz godine u godinu povećava.

Govoreći o plasmanu on je istakao da mašine proizvedene u TZR recycling industry u Prokuplju završavaju na evropskom tržištu. Strahinjić je izrazio nadu da će ostvariti saradnju i sa srpskim firmama za reciklažu, koje za sada kupuju uglavnom polovne mašine u inostranstvu.

Inače, firma TZR recycling industry d.o.o osnovana je 2010. godine i tada je zapošljavala pet radnika. Danas firma broji oko 30 radnika koji rade u proizvodnim halama površine 3.000 kvadrata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track