VALJEVO: Iscureo eksplozivni gas!
Foto: Ss Stevanovic

U krugu nekadašnje pekare

VALJEVO: Iscureo eksplozivni gas!

Srbija -
Nekontrolisano curenje gasa zaustavili su valjevski vatrgosaci, dok će firma koja je angažovana iz Beogarda istočiti preostale količine gasa

VALJEVO - U krugu nekadašnje pekare Vapek je došlo do curenja eksplozivnog gasa. Do incidenta je došlo pošto su radnici valjevske „Erozije“, koji izvode radove na saniranju rečnog korita Kolubare, oštetili cevovod od rezervoara za gas do podstanice.

Nekontrolisano curenje gasa zaustavili su valjevski vatrgosaci, dok će firma koja je angažovana iz Beogarda istočiti preostale količine gasa. Vlasniku Vapeka, nekada uspešnog pekarskog preduzeća, a sada ruiniranog objekta, naloženo je da očisti sve instalacije i rezervoar u kome je bio uskladišten gas.

- Na sreću, veće posledice su izbegnute. Zaustavljeno je curenje gasa i nije bilo opasnosti po građane- rekli su u Sektoru za vanredne situacije.

Nadležni organi utvrdiće da li eksplozivni gas, koji je služio za zagrevanje pećnica valjevske pekare, koja je u stečaju, bio pravilno uskladišten i obezbeđen. Zbog curenja eksplozivnog gasa Osnovno tužilaštvo će protiv NN osobe podneti krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track