(VIDEO) KINESKI HAKERI BRANE SRBE: Izvinite, ali moramo da ukažemo na ZLOČINE ALBANACA U SRBIJI
Foto: Printscreen/ Youtube

Srušili sajt najveće azijske avio-kompanije

(VIDEO) KINESKI HAKERI BRANE SRBE: Izvinite, ali moramo da ukažemo na ZLOČINE ALBANACA U SRBIJI

Planeta -

Sajt avio-kompanije Asiana erlajns u ponedeljak je bio van funkcije na nekoliko sati.

Naime, na naslovnoj strani sajta pojavila se fotografija mape Srbije, uz montažu dvojice lica sa fantomkama, ispod koje je stajala uvredljiva poruka za Albance:

"Izvinite Asiana erlajns, ali svet mora da razume zločine protiv čovečnosti koje izvode albanske svinje u Srbiji", pisalo je na sajtu.

Hakeri, koji sebe nazivaju "Kuroi SH and Prosox" i najverovatnije dolaze iz Kine, kažu da su Srbi progonjeni, silovani i ubijani od strane Albanaca, i na to ukazuju svetu hakovanjem sajtova velikih kompanija.

Sajt jedne od najvećih azijskih avio-kompanija bio je blokiran više od šest sati, nakon čega je poruka uklonjena. Za to vreme, desetine hiljada ljudi koji su ulazili na sajt kako bi rezervisali let, pročitali su poruku neimenovanih hakera.

Foto: Printscreen/ Youtube
Foto: Printscreen/ Youtube

"Imajući u vidu poruku i način na koji je napisana, smatramo da hakei nisu želeli da napadnu naš sajt, već da svetu objave svoju poruku i iskažu mišljenje", saopštili su iz kompanije.

Takođe, iz "Asiana erlajnsa" su saopštili da njedan podatak o mušterijama nije procureo, niti je bilo ko od putnika pretrpeo bilo kakvu štetu.

(koreatimes.co.kr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track