DORAĐEN FORD MUSTANG: Magija šezdesetih stiže punim gasom u 21. vek

Retro je in

DORAĐEN FORD MUSTANG: Magija šezdesetih stiže punim gasom u 21. vek

Auto -

Retro Modeli pod oznakom „šelbi“ danas imaju mitski status, ali ovoga puta automobilsko savršenstvo dobilo je novo ruho

Američka radionica „Klasik rikriejšns“ (Classic Recreations) do usijanja je pojačala „šelbi GT500CR“. Zadatak koji je dobila da ovaj „mustang“ dovede u 21. vek doveo je do savršenstva. „Ford mustang“ zasad ima šest generacija, međutim, modeli iz sredine šezdesetih imaju mitski status. To se naročito odnosi na model pod oznakom „šelbi“.

Ispod prednjeg poklopca sedi sedmolitarski V8 „ford performans“ zver. Uz asistenciju kompresora postiže fantastičnih 770 konjskih snaga. Zanimljivo je da prenos ima samo pet brzina. Reč je o manuelnom menjaču koji razornu snagu prenosi na zadnju osovinu.

Kako bi se ukrotila ogromna snaga, ugrađena su šestoklipna „Vilvudova“ kočiona klešta i veliki diskovi koji se kriju iza 18 inčnih aluminijumskih felni.

U kabini dominira boja nazvana blurpl. Zavisno od ugla pod kojim pada svetlo, presijava se u nijansama plave ili ljubičaste. Ima satenski efekat jer joj savršeno stoje srebrne pruge na karoseriji sa oznakama modela.Primerak s fotografije isporučen je kupcu na Dalekom istoku po ceni od 234.000 dolara.

Konji ponovo jure... Nabudženi „šelbi“ sa slike košta čak 234.000 dolara
Konji ponovo jure... Nabudženi „šelbi“ sa slike košta čak 234.000 dolara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track