Kilogrami se tope i bez brojanja kalorija
Foto: Shutterstock

Pravi izbor hrono-ishrana

Kilogrami se tope i bez brojanja kalorija

Život -
Hrono-ishranu mogu da primene svi bez obzira na pol, starosnu dob ili zdravstveno stanje

Među velikim brojem raznih dijeta i režima ishrane koje poslednjih decenija reklamiraju javne ličnosti jedan metod se izdvojio kao naročito efikasan. Program hrono-ishrane dr Ane Gifing omogućava da se bez muke, za kratko vreme, nauče principi zdrave ishrane, kao i pravilnog kombinovanja namirnica, koji se mogu primeniti u svakom delu sveta i u svakoj prilici.- Na ideju o hrono-ishrani došla sam pre deset godina nakon posete jednoj klinici u Francuskoj. Postulate iz te ustanove potom sam primenila u praksi. Ali izvorni program nije davao željene rezultate, pa sam tokom sledeće posete toj klinici uvidela da su nam rezultati praktično isti. Dakle, 37 odsto pacijenata je smršalo, a kod ostalih nije bilo značajnijih promena - priča dr Gifing.

Tvorac programa hrono ishrane... Dr Ana Grifin
Tvorac programa hrono ishrane... Dr Ana Grifin

Njen program je jedinstven po tome što svakom čoveku pomaže da stekne idealnu težinu istovremeno sa idealnim zdravljem, bilo da je reč o mršavljenju, bilo o gojenju. Kod ljudi optimalne težine ona se trajno zadržava. Jedini zajednički momenat s programom dr Alena Delaboa jeste primena fiziološke satnice, a sve ostalo je drugačije. Program je rezultat višegodišnjeg iskustva i školovanja dr Ane Gifing, kao i saradnje s najvećim imenima današnjice iz oblasti medicine čiji je zadatak da uspori starenje.Program hrono-ishrane ne podrazumeva brojanje kalorija, merenje namirnica i ograničavanje obroka, već ishranu bazira na glikemijskom indeksu namirnica, glikemijskom punjenju, kiselo-baznom režimu, hormonskoj ravnoteži namirnica i njihovom pravilnom hemijskom kombinovanju. Ovaj metod ima za cilj regulisanje telesne težine i namenjen je osobama oba pola i svim starosnim dobima, bez obzira na zdravstveno stanje.

Ispovest korisnice programa koja je postigla sjajan rezultatSMRŠALA SAM 32 KILOGRAMA - Na pregled sam otišla kad sam dobila rođendanski vaučer od koleginica s posla. Iako sam poklon shvatila kao dobronameran, ostala je gorčina, s obzirom na to da sam oduvek bila poznata kao debeljuca - započela je svoju ispovest Mira G., koja je vaučer iskoristila više iz radoznalosti nego zbog ideje da će nešto promeniti u životu.- Deset godina sam obilazila nutricioniste, čitala knjige, slušala savete, primenjivala dijete i uvek je bilo malo uspeha. Sećam se prvog odlaska u centar dr Gifing. Sva važna, izjavila sam da pušim desetak cigareta dnevno i da nemam nameru da to promenim, kao i da jedem slatkiše i da mi je to jedino zadovoljstvo u životu. Čak ni sada, posle godinu dana, ne mogu tačno da kažem šta se tada dogodilo - nisam dobila nikakvu restrikciju u ishrani, pušenje niko nije ni pomenuo, samo mi je rečeno da promenim neke navike u trajanju od četiri nedelje. Doktorka je pogledala moje nalaze i rekla da ćemo zajedno krenuti dalje i da mogu očekivati rezultat već za sedam dana. Već na izlasku iz centra znala sam da će se moj život promeniti. To se i dogodilo, smršala sam 32 kilograma, ali i drugačije razmišljam. Više nisam depresivna, aktivno vežbam i imam ozbiljne planove - ispričala je Mira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track