KADA MU JE MAJKA VIDELA STAN, ŠLOGIRALA SE: Ali kada je srušio zidove, niko nije mogao da veruje!
Foto: Hefty

24 kvadrata!

KADA MU JE MAJKA VIDELA STAN, ŠLOGIRALA SE: Ali kada je srušio zidove, niko nije mogao da veruje!

Ludi svet -
Kada je 37-godišnji Kristijan Šalert iz Austrije kupio stan od 24 kvadrata u potkrovlju Barcelone, njegova majka je bila užasnuta.

Ne samo što ste morali da se penjete uz 100 stepenice da stignete do njega, već toliko mali životni prostor nije bilo nešto što je ona imala u planu za njega.

Ovako je stan izgledao pre sređivanja: Kupatilo se nalazilo iza zelenog zida. Malter je padao niz zidove, a delovi tapeta su nedostajali.

A ovako izgleda kada je Kristijan završio sa renoviranjem. On je uklonio zidove kupatila i instalirao transparentnu tuš kabinu. Za renoviranje njegovog novog stana bio je inspirisan tehnikama koje se koriste na brodovima - sve može da se smesti u zidove! Ulazna vrata su još uvek na istom mestu, ali sve ostalo je drugačije.

Neverovatno je šta je sve skriveno u ovoj maloj sobi. Kuhinja i frižider su skriveni iza ovih vrata.

Trpezarijski sto se takođe spušta sa suprotnog zida.

Krevet je skriven ispod terase kada mu ne treba i izvuče ga lako kada je spreman za spavanje.

Ako je Kristijan u elementu za kauč, on izvuče krevet samo na pola, uzme svoju omiljenu knjigu ili otkrije TV i spreman je da odmara.

On stalno otvara, zatvara, vuče i izvlači neke delove svog doma. Ali on baš to i voli: uvek se nešto menja.

"Ljudi me stalno pitaju kako uspevam da jedem toliko slatkiša, a ostanem fit. Ja živim u akcionom stanu", rekao je. "Ja konstantno pomeram stvari i trošim kalorije."Jedan od Kristijanovih prijatelja stan zove "Lego-stan", jer se sve nalazi jedno na drugom.

Ovo nije stan koji bi svako poželeo, ali posle lude noći u Barseloni, ovo je pravi raj u koji se vraćate. Sigurni smo da neke trikove možete da iskoristite i u vašem stanu.

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track