VELIKO SRCE: Primer ove devojčice treba svi da sledimo

Deca su ukras sveta

VELIKO SRCE: Primer ove devojčice treba svi da sledimo

Ludi svet -
Devojčici Edi Brajan dijagnostikovan je redak poremećaj na rođenju, ali to je nije omelo da pomaže drugima

Kada je devojčici Edi Brajan iz Teksasa dijagnostikovan redak poremećaj na rođenju, lekari nisu mislili da će ikada hodati, a kamoli trčati. Ali sada, kada je napunila sedam godina, ona je našla način da se oduži bolnici koja joj je omogućila da živi normalan život.

Edi je rođena je sa Larsenovim sindromom. To je stanje koje pogodi jedno od 100.000 novorođenih beba. Prema Nacionalnom zdravstvenom institutu, Larsenov sindrom prouzrokuje iskrivljene udove i poremećaj kukova, kolena i laktova. Edi je rođena sa iskrivljenim stopalima i dezorjentisanim kukovima i kolenom okrenutim na drugu stranu.

Edi Brajan kao beba, Foto: Printscren
Edi Brajan kao beba, Foto: Printscren

Kada je bila stara samo pet dana, stavljena joj je prva šina, koju je nosila tri godine. Nakon što je prošla tretman u „Texas Scottish Rite“ bolnici u Dalasu, odlučila je da skupi novac i da se oduži bolnici jer je zahvaljujući njihovim tretmanima uspela da prohoda.

Dobila je ideju da prodaje limunadu na ulici i da od prihoda da skromnu donaciju bolnici. Skupila je više nego što je očekivala, 13.000 dolara, za sada da bi doktori mogli da pomognu drugoj deci, kao što su i njoj.

(Foxnews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track