(VIDEO) ISPOVEST HAKERA: Otkrio je podatke o vanzemaljcima, a SAD su tražile njegovo izručenje!
Foto: Profimedia

Uhapšen 2012.

(VIDEO) ISPOVEST HAKERA: Otkrio je podatke o vanzemaljcima, a SAD su tražile njegovo izručenje!

Ludi svet -

Britanac Geri Makinon tvrdi kako je u kompjuterskom sistemu NASA koju je hakovao 2002, pronašao informacije vezane za NLO i vanzemaljski život. Makinon je svoje tvrdnje izneo u intervjuu za Rič planet TV.

Ovaj IT stručnjak koji je uspeo da probije bezbednosne barijere NASA i američke vojne mreže između februara 2001. i marta 2002, rekao je da je otkrio dokument pod nazivom ‘Nezemaljski službenici’.

Dokument je pisan u Ekselu i u njemu navedena imena i činovi nepoznatih osoba. Makinon kaže da je jedna od tabela sadržavala podatke pod nazivom ‘materijalni prenos između brodova’.

Kada je pokušao da pronađe imena brodova, desetak njih, nije mogao doći do podataka o njima koji su dostupni javnosti, što je pojačalo njegovu sumnju da je to deo tajne.

"To uopšte nije standardna stvar u vojsci, stoga smatram da imaju tajni svemirski program", kazao je, iako je priznao da je to otvorena interpretacija te da bi to mogao biti drugi izraz za na primer astronaute.

Makinon je zbog hakovanja NASA uhapšen 2002., a američki tužioci tražili su njegovo izručenje i da mu se sudi zbog nezakonitog pristupa podacima. Da je osuđen, proveo bi 60 godina u zatvoru. Međutim, 2012. Tereza Mej, britanska ministarka unutrašnjih poslova, kazala je kako neće biti izručen SAD.

'Makinon je optužen za ozbiljan kriminal. Međutim, postoji sumnja da je ozbiljno bolestan. Ima aspergerov sindrom te pati od depresije", kazala je Mey.

On je pak pre nekoliko dana tokom gostovanja u emisiji Rič planet otkrio šta je pronašao među dokumentima NASA.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja