ALEKSANDAR STANKOVIĆ: I Hrvati i Srbi me podjednako živciraju

Došla neka opaka vremena

ALEKSANDAR STANKOVIĆ: I Hrvati i Srbi me podjednako živciraju

Pop kultura -
Hrvatski novinar Aleksandar Stanković rekao je da mu srpsko poreklo nikada nije predstavljalo problem jer ga kako i Srbi i Hrvati podjednako živciraju

Hrvatski novinar Aleksandar Stanković rekao je da mu srpsko poreklo nikada nije predstavljalo problem jer ga kako kaže "i Srbi i Hrvati podjednako živciraju".

"Nemam problema i nisam ih nikad imao zbog imena i prezimena. I Srbi i Hrvati me podjednako živciraju u svojoj gluposti i žao mi je što su došla neka opaka vremena da nam 20 godina nakon rata dominiraju ratne teme, da je ćirilica tema", rekao je Aleksandar Stanković.

Na pitanje da li je mržnja prema ćirilici i Srbima dirigovana, Stanković je rekao:

"Potpiruje je najjača opoziciona stranka HDZ. Zanimljiva stvar je da dok je Ivo Sanader bio na čelu HDZ odnosi sa Srbima su bili puno bolji nego danas. On je radikale u vlastitim redovima uspeo maknuti na stranu. Prvi je došao na pravoslavni Božić i rekao “Hristos se rodi”. Danas, osam godina nakon toga, imamo zapaljiviju situaciju. Uveren sam da kad HDZ opet dođe na vlast, a doći će jer je ova vlast nesposobna, odnosi će opet biti bolji."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track