Opera u Vranju posle 30 godina
Foto: V. Nešović

„Čarobna frula“ na jugu

Opera u Vranju posle 30 godina

Pop kultura -

Na poziv muzičke škole „Stevan Mokranjac“ organizujemo gostovanje. Srećna sam što ćemo izvesti ovo prelepo delo, kaže rediteljka

U Domu vojske Vranje večeras od 18 sati konačno će deca i njihovi roditelj moći da vide izvođenje jedne opere.

Nakon što je dva puta otkazana, Mocartova „Čarobna frula“ konačno stiže na jug nakon više od 30 godina, u izvođenju teatra Madlenianum iz Beograda.

- Na poziv muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Vranju, organizujemo gostovanje u mom rodnom gradu. Srećna sam što ćemo pred vranjskom publikom moći da izvedemo ovo zanimljivo i muzički prelepo delo. Sećam se da sam kao mala imala prilike da u Vranju slušam samo neke operske koncerte i time mi je značajnije to što će vranjska publika imati prilike da vidi moju režiju ove opere - izjavila je Ana Radivojević Zdravković, rediteljka predstave.

foto: V. Nešović

Opera „Čarobna frula“, urađena kao bajka prilagođena deci, svakako bi najmlađima mogla da pruži nadasve drugačiji i zabavan način slušanja Mocarta i gledanja pozorišne predstave. Poznato je da se u stvaranju predstava za decu opravdano pribegava korišćenju muzike u što intenzivnijoj meri, jer muzika nalazi put ka srcu čak i kad dete ne razume tekstualni deo predstave i sadržaj priče. „Čarobna frula“ predstavlja nesumnjivo muzičko remek-delo koje neminovno dopire do srca najmlađih, te će i ona deca koja operu još nisu gledala, posredstvom Mocartovog muzičkog genija, neosetno primiti u srce tu umetnost.

Kurir / E.K.

Foto: V. Nešović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track