GORICA POPOVIĆ O BREDU PITU: Bio je žgoljavo pile, a sve glumice su ga ipak jurile!
Foto: AP, Nebojša Mandić

Posle 30 godina

GORICA POPOVIĆ O BREDU PITU: Bio je žgoljavo pile, a sve glumice su ga ipak jurile!

Pop kultura -

Boža Nikolić je snimao „Tamnu stranu sunca“ i sećam se mladog glumca koji dolazi na set, mršav, al‘ je vrlo profesionalno odigrao dečaka, ko bi rekao da će postati najveća holivudska zvezda, kaže glumica

Pre 30 godina premijerno je prikazan film „Tamna strana sunca“ u režiji Bože Nikolića. To je bio veliki prvenac Breda Pita, a jedna od partnerki mu je bila i Gorica Popović.

Gorica se nedavno prisetila snimanja ovog ostvarenja i trenutka kada je prvi put zapazila tada mladog i nepoznatog Breda Pita, ne sluteći da će kasnije postati jedan od najlepših i najboljih holivudskih glumaca.

foto: Promo

Rađanje zvezde

- Boža Nikolić je snimao film s američkim novcem u Budvi. Na set dolazi jedan mlad i lep glumac koji je već bio popularan među nemačkim turistima jer je valjda igrao u seriji „Dalas“. Žene su ga tamo jurile tokom snimanja - priseća se sa osmehom glumica i nastavlja:

- Bio je mlad, mršav i ko neko pilence, ali i tada je bio veliki profesionalac. Odgirao je sjajno tu ulogu dečaka koji ne sme da se izlaže sunčevim zracima. Došao je da se leči kod nekog našeg travara, a tu je pronašao i ljubav - kaže Gorica.

foto: Promo

Nepokretnu majku Breda Pita u filmu je tumačila Milena Dravić, a Gorica Popović je bila njihova kućna pomoćnica.

- Nije bila velika uloga, ali mi je drago što sam imala prilike da igram u istom filmu s jednom velikom zvezdom poput Breda Pita. Nemam čak ni fotografiju s njim. Baš šteta, ali film čuvam na VHS kaseti - kaže Gorica.

foto: Dragan Kadić

Milena Dravić ga je nazvala „simpatičnim dečakom“.

- Sećam se da sam ja, kao njegova majka, u filmu imala neki psihički problem. S njim je tada glumila još jedna američka glumica, ali ona kasnije nije ništa postigla u svetu glume, dok je taj simpatičan dečak postao zvezda Holivuda - rekla je Milena u jednom od intervjua.

Iznenadio sve

Film „Tamna strana sunca“ reditelja Božidara Bote Nikolića sniman je 1987, a Breda Pita je reditelj izabrao među 400 kandidata na kastingu u američkoj kompaniji „Metro Goldvin Majer“.

Niko od njih nije ni slutio da će Bred Pit jednog dana postati najveća holivudska zvezda. Ipak, posle snimanja Bred je početkom devedesetih posetio Beograd i Božidara Nikolića.

foto: Marina Lopičić

Božidar Nikolić ga vodio na utakmicu

GLASNO JE NAVIJAO ZA CRVENU ZVEZDU

Reditelj filma Božidar Bota Nikolić odveo je devedesetih Breda Pita na utakmicu Crvene zvezde.

- Odveo sam ga na utakmicu, ne sećam se tačno s kim je Zvezda igrala. Bio je oduševljen kad je na Marakani video 100.000 ljudi i glasno je navijao za Zvezdu - rekao je Bota u jednom intervjuu za hrvatske medije i dodao da je Bred najavio kupovinu kuće u Crnoj Gori.

- Sećam se da je obožavao Kotor i pre svega Perast, pa je svaku pauzu na snimanju koristio da poseti ta mesta. Govorio je da će kad-tad kupiti kuću u Crnoj Gori - ispričao je reditelj.

Kurir / LJUBOMIR RADANOV

Foto: Marina Lopičić, AP, Dragan Kadić, Nebojša Mandić, Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track