IZABRANI NAJBOLJI: Oni su pobednici 49. Gitarijade u Zaječaru
Foto: Printskrin/Facebook

Demo bendovi

IZABRANI NAJBOLJI: Oni su pobednici 49. Gitarijade u Zaječaru

Pop kultura -
Na završnoj večeri Gitarijade koja je oborila sve rekorde posećenosti, podeljene su i nagrade najboljim demo bendovima

49. Gitarijada u Zaječaru završena, a stručni žiri izabrao je pobednika Demo nendova. To priznanje dobio je bend "Syleth" iz Hrvatske, a nagradu im je uručio predsednik žirija Branimir Lokner. Bend je od sponzora dobio gitaru.

Ova četvoročlana postava nastala je početkom 2011. godine a predstavlja se različitim rok zvukovima, kao i kombinovanjem istih sa drugim muzičkim stilovima ostavlja zanimljiv i jedinstven zvuk.

Pesme im govore o silama koje pokreću ljude i svet, o problemima koje pojedinac proživljava kada se sa njima suočava. Debitantski album "More Than 60 Lies" biće upotpunjen i akustičnom verzijom pesme "The User" za koju su sredinom 2014. snimili svoj prvi video spot.

Najbolji po odluci žirija iz Srbije je bend Svemirci iz Beograda. Postava se ustalila u sastavu gitariste Vlace, bubnjara Radeta, basiste Demira, Feđe Frenklina na udaraljkama i Sane (vokal i klavijature).

Foto: PR
Foto: PR

Grupa Up n" Downs je najbolja po glasu publike, a dolaze iz Slovenije. Nastali su 2009. godine i sviraju na različitim festivalima i otvaraju koncerte poznatih slovenačkih bendova kao što su Siddharta, Mi2, Big foot, Elvis Jakson... Imaju oko 20 svojih pesama koje govore o njihovim životima, radu, idejama i iskustvima.

Takmičare je ocenjivao žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, dok su članovi: Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Završno veče 49. Gitarijade upotpunili su koncerti grupa: Dingospo Dali, Mangrov, Galija, Therapy, Generacija 5, Električni orgazam, kao i nastup Miroslava Tadića i Braće Teofilovića ranije istog dana.

Foto: PR
Foto: PR

Ranije tokom dana Zaječar je brujao od motorista koji su prodefiovali centrom grada u okviru 19. Moto skupa i izazvali pažnju stanovnika i gostiju tog grada koji su ih radoznalo gledali i fotografisali.

Kako je ranije rekao direktor Ustanove Gitarijada Perislav Ducić, ovogodišnja manifestacija je premašila sve rekorde kako po broju posetilaca, broju demo bendova koji su se prijavili, tako i po broju programa koji su bili organizovani tokom protekla četiri dana.

Foto: PR
Foto: PR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track